Corporal_PL Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Kolejny krasnoarmiejec to wyścigówka od BT: 1. T-26 zrobiony wz 1937 2. BT-5/7 <--------------- 3. T-28 4. T-34/76 zrobiony wz 1942 5. T-34/85 6. KV-1/KW-2 zrobiony KV-1S/85 7. IS-2 zrobiony 8. Su-76 9. Su-85/100 w budowie Su-100 10. Su-122 11. ISU-152 zrobiony 12. T-70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 18 Grudnia 2014 Share Napisano 18 Grudnia 2014 Zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Merytorycznie ten model sięga dna robiąc go z pudła w niczym nie będzie przypominać BT-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Merytorycznie ten model sięga dna robiąc go z pudła w niczym nie będzie przypominać BT-5 Jestem z tym pogodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Jestem z tym pogodzony no cóż jestem zdziwiony tym co piszesz myślałem że jako (były?) czołgista chcesz posidać w miarę wierne repliki czołgów w swojej kolekcji, wolisz takie-Twoje prawo tutaj taki przykład co należało np. poprawić w IS-ie tutaj resztka fotek viewtopic.php?f=87&t=45837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 No cóż, jako czołgista założyłem sobie że zrobię kolekcję czołgów, która pokaże znajomym cały wachlarz pancernych pojazdów jakie walczyły od 2 wojny do dziś. Każdy model ma przedstawić z grubsza sylwetkę każdego pojazdu, jego rozmiar, kształt, uzbrojenie itp. Nie interesuje mnie to że nit jest pół milimetra za gruby i pół milimetra za bardzo w lewo. O to niech martwi się producent zestawu. Ja sklejam, maluje i wstawiam do gabloty starając się wyciągnąć z modelu ile się da nie wydając na dodatki trzy razy więcej niż na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 no cóż gdyby chodziło o nity to nic bym nie napisał jak sam zauważyłes lub też nie na fotce to większość dodatków sam wykonałem i wcale nie było to takie drogie największym wydatkiem były koła PA ale to co dała zvezda dalekie jest od oryginału z grubsza mozna to tak okreslić jakbyś koła z malucha zamontował w mercedesie-ale to Twoja kolekcja w kwesti BT-5 to mamy tak z grubsza zły podział płyt bocznych wanny ,złe koła napędowe , totalnie skopane mocowanie kół skretnych i napinających-widać to nawet po założeniu gąsienic.... kwestię całej górnej płyty wanny już pominę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2014 Liczę się z tym że ten model jest z 1992 Zaciekawiłeś mnie z kołami w IS-2. Ja w moim dałem Zvezdowskie i nawet dla mnie mimo posiadanej wiedzy nie widzę zbytniej różnicy No nic, lepię dalej BT i zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Kamuflaż będzie letni z początku wojny: Pierwszy kolor to zieleń: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Ostatnio mam troszkę więcej czasu: Więc skończyły się wymówki i robota poszła naprzód: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Bardzo ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Kończ waść te drugowojenne dyrdymały i zakasuj rękawy do współczesnej, cudownej, pięknej, pachnącej niczym bukiet bzu pancerki PS. Jak to mówiono u mnie na osiedlu, złamania trzeba rozchodzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Spokojnie niecierpliwcze, współcześniaki już za kilkanaście modeli :P Dobrze że młody chirurg mnie składał, bo poskręcał na śrubki i gipsu nie nosiłem. Za tydzień będzie drugi miesiąc od fikołka, a ja już stoję na obu i powoli do pierwszych kroków się zbliżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Nakłoniony tym, że 5 pojazdów z Kraju Rad pozostało i cała rodzina od Panów Herbacianych podsycam atmosferę! Zdrowia życzę oczywiście i już nie śmiecę w wątku, z pancernymi pozdrowieniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 (edytowane) Chyba tyle: Edytowane 8 Maja 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Ładny ;) Planujesz jakąś podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 8 Maja 2015 Autor Share Napisano 8 Maja 2015 Niestety nie mam miejsca. Może kiedyś jak dom wybuduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Znakomity !!!! w ogóle te twoje warsztaty są takie bezpretensjonalne. Bez napinki. Czary mary i fuk !! jest piękny model, wspaniale utytłany. Brawo. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi