Under B Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Witam! Pozwoliłem sobie założyć nowy temat, ponieważ nie znalazłem wątku o tej tematyce. Mianowicie, wie ktoś i mógłby w miarę obrazowy sposób przedstawić na czym dokładnie polega (dla tych, którzy nie wiedzą) i jak prawidłowo wypolerować przezroczyste części samolotów, takie jak owiewki lub okna? Niektóre owiewki wyglądają (zwłaszcza te od plastyka), gorzej jak zaparowane. Nic przez nie nie widać. Bliżej im do koloru białego jak do przezroczystego. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Może to Ci pomoże: viewtopic.php?p=603694#p603694 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 No właśnie na ten temat się naciąłem. Ale za dużo z tego nie wyniosłem, ponieważ napisane to jest dla osób, którzy są już bardziej kumaci w modelarstwie ode mnie. Widzę, że muszę kupić specjalne środki do polerowania. Pasty Tamaiya i to jakieś różne rodzaje. No i nadal nie wiem jak to zrobić :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Czego nie wiesz? Masz to tam opisane krok po kroku jak usunąć szew z owiewki i potem ją wypolerować. Jakiekolwiek polerowanie to po prostu szlifowanie powierzchni coraz drobniejszymi papierami ściernymi, albo pastami polerskimi. I tak, jeśli szlifowana ma być owiewka, to na koniec trzeba ją polerować pastą polerską, najlepiej zacząć od grubszej aż do najdrobniejszej, jak opisałem. Niektórzy twierdzą, że można też ją polerować pastą do zębów, ale ja nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2014 W takim razie spróbuję tak zrobić, jak napisałeś. Dzięki wielkie Solo, po raz kolejny mi pomogłeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Zawsze chętnie pomogę jeśli jestem w stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi