adrgie Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 (edytowane) Witam ! Jestem od niedawna zafascynowany modelarstwem i ciągle sie uczę, chciałem więc skonfrontować swoje jako takie umiejętności z ekspertami w tej dziedzinie. Proszę o porady. Oto moje ostatnie modele: F-18 Hornet Italeri 1:72 i Rafale M Italeri 1:72 Edytowane 4 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 Mam wrażenie, jakby zdjęcia były trochę słabej jakości. Tak, jakby ktoś zmiejszał rozdzielczość zdjęć za pomocą jakiegoś badziewnego algorytmu graficznego, bo niemal wszystkie krawędzie mają charakterystyczne "schodki"... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 To silnik forum je tak zmniejszył... , tak mi się wydaje... A modele jak na początki, to całkiem miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 A modele jak na początki, to całkiem miłe Jak na początek to całkiem przyzwoicie wykonane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 3 Listopada 2007 Share Napisano 3 Listopada 2007 (edytowane) Jestem od niedawna zafascynowany modelarstwem i ciągle sie uczę, chciałem więc skonfrontować swoje jako takie umiejętności z ekspertami w tej dziedzinie.Modele naprawde bardzo przyzwoicie wykonane. Hornet troche moze za bardzo sie blyszczy, ale to jest jeszcze do poprawienia.Natomiast w Rafaelu, tak mi sie przynajmniej wydaje, widac laczenie polowek zbiornikow podwieszanych. Na przyszlosc zwracaj uwage na takie rzeczy i szpachluj. Jak na pierwsze modele, calkiem fajnie wyszly Ci linie podzialu. Tak trzymaj. Mam wrażenie, jakby zdjęcia były trochę słabej jakości. Tak, jakby ktoś zmiejszał rozdzielczość zdjęć za pomocą jakiegoś badziewnego algorytmu graficznegoBo tak jest. Silnik przeskalowuje obrazki do takiej szerokosci, zeby forum sie nie rozjechalo na boki, wykorzystujac badziweny algorytm przegladarki. Jak klykniesz we fotke, wyswietli Ci sie w pelnym rozmiarze. To tak gwoli wyjasnienia.... Edytowane 6 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 4 Listopada 2007 Autor Share Napisano 4 Listopada 2007 Dzięki za opinie ! Myślałem ze będzie gorzej. Racja Hornet trochę za bardzo sie świeci ale potraktuje go jeszcze raz matem może coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Silnik przeskalowuje obrazki do takiej szerokosci, ze by forum sie nie rozjechalo na boki, wykorzystujac badziweny algorytm przegladarki.Racja. Zwracam honor. Na Mozilli 2.0.0.9 jest o wiele lepiej (dopiero teraz sprawdziłem). Na lapku używam 1.0.7, więc chyba upgrade nieunikniony...Jak klykniesz w fotke, wyswietli Ci sie w pelnym rozmiarze. To tak gwoli wyjasnienia....I tutaj też racja. Nie wpadłem NATO, bo po najechaniu na zdjęcia w pasku stanu pojawiał mi się adres głównej strony fotosika, więc nawet nie klikałem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Ładnie wykonane , ale jak dla mnie to torpedy w Hornecie są zbyt białe Jakby ktoś je niemieckim proszkiem do prania przeleciał Ale to tylko moja sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to co nazwałeś torpedą, to: AGM-84D Harpoon , no chyba, że się mylę, co jest możliwe, bo za bardzo na US navy się nie znam... ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 4 Listopada 2007 Share Napisano 4 Listopada 2007 Torpeda to to moze nie jest bo torpeda jest do statków w wodzie , ale chodzi mi o te ładunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 5 Listopada 2007 Autor Share Napisano 5 Listopada 2007 Jeśli chodzi o te rakietki to są AGM-88 HARM służący do niszczenia urządzeń radarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 5 Listopada 2007 Share Napisano 5 Listopada 2007 Hmm, tylko ty mówisz o tych z żółtym paskiem i widocznymi statecznikami(czy jak to się zwie), a ja o tych najbliżej kadłuba w których ledwo widać statecznik :P Prawda? Edit, ale w sumie, to nie wiem jak jest w instrukcji, więc nie będę się spierał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 5 Listopada 2007 Autor Share Napisano 5 Listopada 2007 Racja te o których mówisz to AGM-84 Harpoon do robienia dziurek w łódkach więc zwracam honor, myśleliśmy o rożnych pociskach. Przynajmniej wiadomo teraz który to który. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Harpoon do robienia dziurek w łódkach Dobre! Usmialem sie przednio... To Ci sie udalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedros Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Te bliżej kadłuba to Mavericki. A te z żółtym paskiem to HARM-y. Harpoona masz na zdjęciu w poscie u Pawła_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 6 Listopada 2007 Share Napisano 6 Listopada 2007 Hmm, możliwe, bo tak są dość przysłonięte... adrgie może zrób mu fotkę od spodu, coby się wszystko wyjaśniło w sprawie uzbrojenia twojej maszyny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 6 Listopada 2007 Autor Share Napisano 6 Listopada 2007 To niestety nie są Mavericki tylko tak jak już napisaliśmy AGM-88 HARM i AGM-84 Harpoon. Na zdjęciu dokładnie ich nie widać i dlatego przednia część może przypominać Mavericka. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedros Napisano 7 Listopada 2007 Share Napisano 7 Listopada 2007 Racja. Zapomniałem, że harmy mają tak daleko stateczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Heh, też jestem w sumie początkujący, ale chciałbym tak umieć skleić model jak Ty:) Może i do Andrzeja Ziobra Ci jeszcze daleko, ale przynajmniej idziesz w dobrą stronę Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopada 2007 Share Napisano 22 Listopada 2007 Modeliki całkiem ładne.Jedyne co się można uczepić to to że się błyszczą ale wystarczy przejechać lakierem matem i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 23 Listopada 2007 Autor Share Napisano 23 Listopada 2007 Dzięki, staram sie jak mogę chociaż wiem ze jeszcze dużo muszę nauczyć sie robić. Walcze teraz z kolejnym modelem (F-15C od Italerki), który stał sie przypadkiem moim modelem doświadczalnym więc jak bedzie w miare gotowy do dam go na pożarcie krytykom. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benq1 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 ja na początek to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Kurde fajny F-18 modelik super który to twój model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 1 Marca 2008 Autor Share Napisano 1 Marca 2008 nie licząc niskiej jakości modelów testowych ( 2-3 )na których testowałem większość początkowych technik modelarskich, ten model to 2 jaki zdecydowałem się pokazać szerszej widowni. wcześniej był F-14 ale okazał sie porażką a jakoś nie miałem ochoty go poprawiać. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi