lcf999 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Baaaaaardzo proszę o pomoc W założeniu miał być szybki i bezproblemowy model "DRAGON 6568 1/35 Firefly 1c Welded Hull" z kalkami Toro przedstawiającymi Firefly`a "WOLA" z pułku 6 pancernego podczas defilady w Loreto, wyszło jak zwykle, merytorycznie utknąłem na początku... W wygooglanych ukończonych modelach tego pojazdu widać odlewaną ostronosą obudowę transmisji, mi natomiast wydaje się że na tym jedynym niewyraźnym zdjęciu oryginału widoczna jest wcześniejsza odlewana obła obudowa. (pokusiłem się nawet o fotoszopową analizę). Chcę zamienić osłony z modelem M1A1 Tasca (pudło Eduarda). Ma to tę zaletę że będę mógł wykonać Shermana II "TOBRUK" z ostronosą transmisją. Proszę o opinię czy dobrze kombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Patrzą na foto oryginału powiedziałbym że musi być opcja druga. Popatrz na układ światła na transmisji. Poczekaj jednak na inne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Też mi się wydaje, że opcja 2 bedzie dobra. Pewnie o tym wiesz ale musisz coś zrobić z gniazdem karabinu na przedniej płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lcf999 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 dzięki, coraz bardziej skłaniam się do obłej transmisji od tasca, chociaż trzeba będzie się trochę nakombinować z dopasowaniem jej do wanny dragona. wygooglałem jeszcze, że w 80 numerze MiniRepliki została zamieszczona relacja z budowy WOLI. czy ktoś dysponujący tym numerem mógłby podejrzeć jak autor podszedł do tematu transmisji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi