homersimson1 Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Witam wszystkich. Przeglądając wasze warsztaty zauważyłem, że wielu z was uzyskuję bardzo fajny efekt na goleniach podwozia. Do końca nie wiem jak się to nazywa (siłowniki może), chodzi o element, który jest stalową rurą w kolorze srebrnym, sorry z góry za błędy merytoryczne, ale nie mam pojęcia jak to nazwać. Czy jest na to jakiś patent? Czy jest to zasługa jakiejś farby, a może owija się ten fragment jakąś blaszką aby uzyskać taki efekt? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Mój paten jest następujący - używam pasków folii metalowej samoprzylepnej. Kupiłem ją tutaj (arkusz tak wielki, że starczy mi na całe życie i jeszcze dla prawnuków zostanie): http://sklep.lambda.pl/pl_PL/p/Oracal-352-001-chrom-srebrny-polysk-arkusz-70x100cm/864?gclid=CLrnx-mhx78CFa_LtAodBTEARw A potem to już tylko tak: Tłoki możesz też z niezłym efektem malować pędzelkiem, ja tak czasami robię i używam wtedy supermetalizera Gunze SM07. Jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homersimson1 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź Jestem niezmiernie wdzięczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Stycznia 2015 Share Napisano 5 Stycznia 2015 Do Solo, ale nie tylko. Ta folia ma chyba jedną wadę, że jest dosyć gruba. (Piszę chyba, bo przynajmniej ja takie spotkałem). Mnie kiedyś udało się w jakimś wiejskim sklepie kupić taśmę srebrną błyszczącą do pakowania, czyli tak cieńką jak popularna brązowa. Niestety po kilku latach, klej się zestarzał i przy rozwijaniu odrywa srebro od podłoża i taśma robi się przeźroczysta. Dlatego, mam taki apel. Patrzcie po marketach i innych sklepach. Może komuś uda się namierzyć taka taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi