Marcin94 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 witam. Kupiłem jakiś czas temu gotowy model Yamato w skali 1:700 niestety on jest bez barierek więc mam pytanie do modelarzy sklejających okrety:jak zrobić barierki?(myślałem nad blaszkami ale podobno nie ma takich do tego rodzaju modeli więc proszę o pomoc ) Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 witam. Kupiłem jakiś czas temu gotowy model Yamato w skali 1:700 niestety on jest bez barierek więc mam pytanie do modelarzy sklejających okrety:jak zrobić barierki?(myślałem nad blaszkami ale podobno nie ma takich do tego rodzaju modeli więc proszę o pomoc ) Pozdr. Pierwsze z brzegu: http://www.mojehobby.pl/products/Japonskie-relingi-1-wybor-604368.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irlandczyk85 Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 W każdym sklepie modelarskich dostaniesz raczej od ręki ebay niewiem jak Allegro ale sadze ze tez bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek1990rtk Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 W 1:700 nie ma plastikowych relingów ze względu na ich rozmiary (1.5 mm wysokości) Jak chcesz mieć relingi to trzeba kupić fototawione. Polecam abera w blaszce jest prawie 2 metry, będziesz miał spory zapas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin94 Posted January 24, 2015 Author Share Posted January 24, 2015 W skepie powiedziano mi że nie ma za bardzo blaszek do gotowych modeli :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
irlandczyk85 Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 kolega ci podał link do blaszek.Samemu musisz je założyć i pomalować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin94 Posted January 25, 2015 Author Share Posted January 25, 2015 ok dzięki tylko mówie co mi powiedziano w modelarskim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts