misiek82 Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Witam, mam pytanie o użycie malowania wyżej wymienionych czołgów. Konkretnie chodzi o front wschodni, zwykle spotykam różne odmiany piskowej plus inne kolory. Zależy mi na szarym, czy był stosowany na nich na wschodzie, względnie piaskowy i szary widziałem, ale nie wiem czy to był wschodni. Jeśli tak, to czy pasować będzie gunship gray italeri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek82 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Cieszę się że tak wiele osób przeczytało ten post. Czy naprawdę nie ma nikogo, kto umie odpowiedzieć, czy wolicie olewkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Tak, szary był stosowany, ale najpierw kolego zapoznaj się z historią Tygrys I. Jakie wersje produkowano, kiedy i do kiedy i na jakich frontach poszczególne wersje walczyły. Do tego poczytaj jakie malowanie stosowali Niemcy podczas II ww i w jakich latach. Kolory mają swoje nazwy i większość producentów farb modelarskich je tak samo nazywa. Pzdr Ps. Ogólnie Twój temat z tzw d..y. Masz internet ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek82 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Niestety, tyko w komórce, więc wielu rzeczy się nie dowiem jak zresztą tutaj. Zapytać kogokolwiek tutaj to w tym kulturalnym tomie odpowie. Co do kolorów....maluję już długo, by wiedzieć, że odpowiedniki nie odpowiadają, a i z nazwami różnie. Niestety, jak napisałem tv każdy jest mądry na temat wszystkiego i oczekuje tego od innych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek82 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Pozatym, czy to forum to nie internet? Chyba można liczyć na czyjąś pomoc,a nie zbycie ale ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Jasne, że Tigery były malowane na szaro z żółtymi plamami, również na froncie wschodnim, a jeżeli nie jesteś purystą kamuflazowym, to gunshipgrey jak najbardziej się nada, byle nie jak kolor ostateczny ( czytaj bez dalszych zabiegów upiększających). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slash Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Taki się nada? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Taa, zaraz okaże się, że kolega pytalski ma późnego Tygrysa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek82 Posted March 10, 2015 Author Share Posted March 10, 2015 Co to znaczy późnego, revell 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts