misiek82 Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Witam, mam pytanie o użycie malowania wyżej wymienionych czołgów. Konkretnie chodzi o front wschodni, zwykle spotykam różne odmiany piskowej plus inne kolory. Zależy mi na szarym, czy był stosowany na nich na wschodzie, względnie piaskowy i szary widziałem, ale nie wiem czy to był wschodni. Jeśli tak, to czy pasować będzie gunship gray italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Cieszę się że tak wiele osób przeczytało ten post. Czy naprawdę nie ma nikogo, kto umie odpowiedzieć, czy wolicie olewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Tak, szary był stosowany, ale najpierw kolego zapoznaj się z historią Tygrys I. Jakie wersje produkowano, kiedy i do kiedy i na jakich frontach poszczególne wersje walczyły. Do tego poczytaj jakie malowanie stosowali Niemcy podczas II ww i w jakich latach. Kolory mają swoje nazwy i większość producentów farb modelarskich je tak samo nazywa. Pzdr Ps. Ogólnie Twój temat z tzw d..y. Masz internet ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Niestety, tyko w komórce, więc wielu rzeczy się nie dowiem jak zresztą tutaj. Zapytać kogokolwiek tutaj to w tym kulturalnym tomie odpowie. Co do kolorów....maluję już długo, by wiedzieć, że odpowiedniki nie odpowiadają, a i z nazwami różnie. Niestety, jak napisałem tv każdy jest mądry na temat wszystkiego i oczekuje tego od innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2015 Pozatym, czy to forum to nie internet? Chyba można liczyć na czyjąś pomoc,a nie zbycie ale ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Stycznia 2015 Share Napisano 28 Stycznia 2015 Jasne, że Tigery były malowane na szaro z żółtymi plamami, również na froncie wschodnim, a jeżeli nie jesteś purystą kamuflazowym, to gunshipgrey jak najbardziej się nada, byle nie jak kolor ostateczny ( czytaj bez dalszych zabiegów upiększających). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 29 Stycznia 2015 Share Napisano 29 Stycznia 2015 Taki się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Stycznia 2015 Share Napisano 29 Stycznia 2015 Taa, zaraz okaże się, że kolega pytalski ma późnego Tygrysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek82 Napisano 10 Marca 2015 Autor Share Napisano 10 Marca 2015 Co to znaczy późnego, revell 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi