Jump to content

Yamaha XV 1600

maniekx6
 Share

Recommended Posts

Otwieram Mój nowy warsztat a na warsztacie Yamaha XV 1600

Zawartość Pudełka .

aYg2wvF.jpg?1

iPUdDpd.jpg?1

Silnik i osprzęt .

RnaQr02.jpg?1

NpEvNHm.jpg?2

RHjwgGB.jpg?1

5OMPIuP.jpg?2

AV0LHI8.jpg?2

0dWsDFM.jpg?2

CZs33U1.jpg?1

Rama z zamontowanym sinikiem

RDAhoPo.jpg?2

sUOhIno.jpg?2

USndAbM.jpg?3

x8yXIvN.jpg?2

Rama z silnikiem i przymiarka kół

2S0CGsN.jpg?1

Fajnie robisz. Gratuluję przyłączenia się do klubu "dwóch". To znaczy Ty, Darkving na 2/3 (bo chce uciec do okrętów) i ja na 1/3 bo motorki traktuję jako odskocznię od modeli pożarniczych.

Dzięki marek że się podoba model dostałem jako prezent pomału już też rozglądam się za nowym modelem jak te skończe .

co do nawiercania tarcz to myslałem nad tym ale się zawachałem i jest juz chyba po ptokach

Efekt byłby lepszy, sam dałem ciała jak sklejałem motor i tego nie zrobiłem. Uświadomili mnie o tym tu na forum że takie cuda się robi. Zresztą nie tylko o tym bo model wyciągnąłem z pudła i go skleiłem. Żadnych przewodów kabli itp.

Jeśli chcesz to zaglądnij viewtopic.php?f=73&t=39920

Mam jeszcze drugi dość podobny więc błędy które zrobiłem będę patrzył wyeliminować. Ale to z czasem bo mam rozbabłane dwa modele na które nie mam jakoś czasu :(

oto efekty dalszych prac nad modelem ;

Malowanie tylnego błotnika lelmenty nie posklejane .

7VB5o7Z.jpg?2

Pd9ZeLy.jpg?1

tylne zawieszenie .

MelI5ZZ.jpg?1

7XOKnPG.jpg?1

wstępne przymiarki

Hdzb5qf.jpg?1

vseeuZE.jpg?1

• 3 months later...
  • 2 weeks later...

Coś jest nie tak z linkami gazu, są bardzo grube i za bardzo odstają od kierownicy co widać zwłaszcza na pierwszym zdjęciu galerii. Bardzo podoba mi się linia odcięcia na błotniku, czym to maskowałeś?

Zgadza się linki nie są klejone tylko włożone i dlatego odstają . A linie zrobiłem najpierw pomalowałem czerwonym kolorem , jak wyschła farba taśmą malarską zamaskowałem pomalowany strony i w błotnikach są rowki i według tej linii wyciąłem i pomalowałem na biały mat