johny71pl Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Witam wszystkich . Długo zastanawiałem się nad umieszczeniem zdjęć mojego Panzer-a na forum , ale co mi tam . Wygląda tak jak wygląda , bądźcie łagodni , wróciłem do modelarstwa po prawie 20 latach . To drugi model jest jeszcze Tiger I ale zmaściłem gąski i muszę kupić nowe jak go skończę to wstawię też fotki . Drugi raz malowałem aerkiem i drugi raz brudziłem model więc jest jak jest . Model prosto z pudełka . No ale dość gadania , czas na zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Cakiem udany model, ale mam dwie uwagi. Po pierwsze staraj się robić delikatniejsze obicia - w szczególności na tak małych modelach jakim jest Pz.II, u ciebie niektóre wyglądają nienaturalnie. I nie podoba mi się ten piach na przedniej płycie - za ostro się kończy. Po prostu kupa piachu i nic, a lepiej by wyglądało płynne przejście z piachu w kurz. Działj dalej, tym razem zacznij od warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Tak obicia niestety nie wyszły najlepiej , chciałbym powiedzieć, że to wina tylko i wyłącznie zbyt dużego pędzla ale niestety przede wszystkim brak umiejętności . Piach z przodu też teraz widzę , że wygląda dość dziwnie , poprawię . Lufy faktycznie nie rozwiercone jak nabędę wiertła też poprawię . Jedno na obronę te regularne kropki to plamy oleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Ogólnie model prezentuje się bardzo ładnie, miło popatrzeć. A jeżeli już koniecznie trzeba by się do czegoś uczepić to takie moje uwagi: widać, że gąski i koła nie są zamalowane od wewnętrznej strony (zwłaszcza koła napinające) i troszkę to psuje efekt w modelu Tamiya element osłony tłumika jest słabo odwzorowany, ale ta blacha była odsunięta od samego tłumika i raczej nie byłaby zardzewiała do tego stopnia. Poza tym ogólnie bardzo fajnie to wygląda i zazdroszczę malowania tego tłumika, ja jeszcze nie miałem okazji takiego stworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Spieszę wyjaśnić , gąski od środka wymalowane są metalizerem , niestety tego nie widać , koła od wewnętrznej strony też są wymalowanie niestety są niepobrudzone błąd do poprawy . Tłumik rdzewiłem w następujący sposób : malowanie całości specyfikiem AK - Dark Mud następnie kiedy był mokry nałożony na całość pigment Mig - Russian Earth a na koniec w niektóre miejsca pigment Mig - Light Rust Co do błotka : nakładam wymieszane pigmęty Mig- Light European Earth i Gulf War Sand następnie nanoszę mieszankę sido i rozcieńczalnika , dość sporo tak żeby było bardzo mokre a na sam koniec posypuję to z pędzla tą samą mieszanka pigmentów i zapuszczam delikatnie mieszanką sido i rozcięczalnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Czołem Widać obicia ta stara szkoła, pamiętam gdzieś zacierało się to jak zaczynałem modele robić (9 lat temu). Do tego widać szereg "świeżonek". Generalnie model fajny, przyjemny odbiór. Obicia tego typu idealne do elementów, takich jak uchwyt skrzynki na tylnej klapie silnika. Tam wygląda to świetnie. Jak już miałbym bardzo się czepiać, to tylko zacieków na tej największej bocznej skrzyni, strasznie podobne, za mało zmyte, troszkę bardziej możnaby zmyć. Poza tym super, i najważniejsze - modelarstwo - "choroba" nieuleczalna - gratuluję powrotu Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 Widzialem gdzies na forum , ale teraz nie potrafie tego znalezc , ze moge wydrarzyc lampy I zalac je czyms zeby wygladaly lepiej ale nie pamietam czym . Prosze o podpowiedz jak to zrobic ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 Jeszce jedno pytanko , czy do wiercenia i frezowania wystarczy jakaś ręczna wiertareczka czy raczej coś napędzanego elektrycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Najlepiej do tego nadają się wszelkie elektryczne twory typu Dremel. Oczywiście nie koniecznie oryginał, ale podobne (od 50zł na Alledrogo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 5 Lutego 2015 Autor Share Napisano 5 Lutego 2015 Dzięki serdeczne za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi