marek d Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 6 minut temu, HK1885 napisał: Powiedziałbym, ze to małe nadużycie... Dawno temu na innym forum kolega na starcie dostawał tyle porad co nikt. Widać że ludzie tracili czas. Kolega ma zamiłowanie do rzeźby w ....... albo poprawia dobre zestawy. Rezultaty są widoczne wyżej. Wybacz Jakubie ale tak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Godzinę temu, marek d napisał: Kolega ma zamiłowanie do rzeźby w ....... albo poprawia dobre zestawy. Teraz Ty jesteś oględny. Patrząc na to już widzę jak będzie wyglądać całość po "malowaniu". I Regia Aeronautica i Foki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 46 minut temu, HK1885 napisał: Teraz Ty jesteś oględny. To tylko moje obserwacje, mimo że po ponad 12 latach na forach można oczekiwać więcej. Dla wielu ludzi takie dłubanie bywa formą jakiejś terapii więc nie osądzam zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 8 minut temu, marek d napisał: Dla wielu ludzi takie dłubanie bywa formą jakiejś terapii więc nie osądzam zbytnio. True! Pokój niech będzie z "takim dłubaniem". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 Marku. Owszem rad mnóstwo otrzymałem i wprowadziłem w życie. Co do przeróbek itp. Każdy ma inne podejście. Ja lubię podłubać i kombinować, czasem przekombinuję coś, ale no cóż... Tymczasem porównałem z planami i jest przeróbka... Wycięcie na lotce ma być mniejsze - trzeba nadstawiać płat. Podobnie rzecz ma się z zawiasami lotki - wzorowanie na zestawowych kwadracikach nie było najlepszą metodą. Trzeba zrobić nowe. Dodatkowo na lotkach musi dojść zaokrąglenie w miejscu wpuszczenia lotki w skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Stycznia 2023 Share Napisano 9 Stycznia 2023 16 godzin temu, neptun1939 napisał: Dodatkowo na lotkach musi dojść zaokrąglenie w miejscu wpuszczenia lotki w skrzydło. to chyba niewielki problem w skrzydle, polamanym okraglym iglakiem ( sam zepsulem ), zrobilem rowek a na krawedzi lotki polokragly profil Evergreena Tak zrobilem to w Wildze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi