Gość Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Po skończeniu YF-22 i w trakcie zbierania materiałów do Apache'a na konkurs pomyślałem żeby chwycić się czegoś co będzie wymagało mniejszej ilości nerwów i szpachli Kupiłem kiedyś Do-335 z żywicznymi wnękami podwozia. Mimo iż uważany za paskudztwo podobał mi się od dawna. Postanowiłem wziąść go na warsztat.I tu pierwsze moje pytanie, mianowicie jaką farbą pomalować wnętrze kabiny? Spotkałem się z opinią że dobra jest H106 ale nie jestem tego pewien. Gdy w muzeum był Messer Bf-106 G-6 miał właśnie kabinę w kolorze mniej więcej H106. Taki sam problem mam z wnękami podwozia. Na zdjęciach oryginału w muzeum (bodajże w Smithsonian) są srebrne. Jak było naprawdę? Warto dodać że przedwykonawca przegiął ze szlifowaniem skrzydła żeby zmieścić żywice i mam dziurę i pofalowany plastik :( Teraz kilka fotek (muszę jeszcze podszlifować komorę bombową, wylazły mi ślady od supergluta): A teraz zdjęcie wnęki podwozia oryginału(uwaga duża fotka):
dark2 Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 No ta dziura to faktycznie wymaga obróbki, może by tak wyciąć fragment i wstawić płytkę z polistyrenu a może szpachlowanie, szlifowanie ... jestem ciekawy jak rozwiążesz ten problem, W ten srebrny to też tak bym średnio wierzył... Pozdro. Darek
Gość Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Tyle do tej pory. Obie wnęki podwozia głównego na swoim miejscu i przednia też umocowana.
kornik_69 Napisano 9 Listopada 2007 Napisano 9 Listopada 2007 Wnętrze kokpitu powinno być koloru RLM 66. Co do wnęk podwozia to radziłbym Ci przygotować je w naturalnej barwie metalu, gdyż w czasie gdy trwały prace nad Pfeilem, powoli rezygnowano już z malowania wnęk i pokryw podwozia na kolor RLM 02. W moim Pfeilu pomalowałem je Alcladem white aluminium, daje to bardzo dobry efekt. Ogólnie to życzę Ci powodzenia w dopasowywaniu całego segmentu kokpit/przednia wnęka/komora bombowa. Miałem z tym sporo problemów. Nie obyło się bez ingerencji szpachlówki. Pozdrawiam Kornik
artoor_k Napisano 22 Października 2008 Napisano 22 Października 2008 Proszę modów o usunięcie powyższego warsztatu.Z powodów finansowych musiałem sprzedać Do-335.Sytuacja byłą nagła i nie miałem wyjścia...
Lucas HS Napisano 22 Października 2008 Napisano 22 Października 2008 Sprzedałeś go? Mówiłem że jakoś twoje "powody finansowe" wspólnie rozwiążemy :/...
Rekomendowane odpowiedzi