ministersan Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 Witam Co prawda nie ukończyłem jeszcze żadnego warsztatu (niewiele ich było), ale znaczna ilość modeli została ukończona (może kiedyś doczekają się galerii). Po prostu mało czasu na modele i jak tylko się dosiądę do warsztatu to robię ile się uda i zapominam o zdjęciach. Do tej pory bawiłem sie sklejaniem - teraz chcę podejść trochę poważniej > zakupiłem aerograf i ćwicze na złomie. Dlaczego zakładam warsztat? Po pierwsze mam puste miejsce na komodzie i zanim zona postawi tam jakiś "piękny" ozdobnik chciałbym tam mieć fajny samolot > stąd skala - musi być dość duży. Po drugie pierwszy raz mam do czynienia z taką skalą. I po trzecie najważniejsze - chciałbym zrobić naszego F-16 i wypadałoby, żeby w miarę możliwości i umiejętności, jak najbardziej przypominał oryginał - a do tego potrzebuje pomocy fachowców. Bazą będzie: Poniżej zawartość pudełka: Zdjęcia na razie zrobione telefonem. Do tego dokupiłem kalkomanie Techmodu i wnęki podwozia Airesa. Liczę na pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 28 Lutego 2015 Autor Share Napisano 28 Lutego 2015 Ponieważ funduszy brak jestem zmuszony robić kokpit zestawowy. Nie miałem do czynienia ze skalą 1/32, ale chyba , jak na tę skalę, fotele są ubogie. mam zamiar zrobi je z pilotami. Wydaje mi się, że piloci są ciut za mali. Po złożeniu powinno być OK (na razie bez paneli) - kabina będzie zamknięta. Szczegóły paneli są jak dla mnie OK. Kwestia pomalowania - kabina polskich to bardziej Gunze C306 czy C317? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 To model Academy w innym pudle. Będziesz miał z nim trochę roboty, bo ma trochę błędów (niektóre dość istotne) i sporo uproszczeń. Ale baza dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Hej. Ja próbowałem obu kolorów. U mnie w warsztacie z podpisu masz zdjęcia kokpitów w dwóch kolorach. Mnie osobiście bardziej przekonuje ciemniejszy. więcej w wątku. Panele w kokpicie zamaskuj do taśmy przed pryśnięciem na czarno. W tej skali nie będzie problemu i super to wygląda. Nie wiem czy się na takiego Academy 1/32 nie skuszę po twoim warsztacie ;) Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Mnie też się chce F-16 w 1/32 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Mnie generalnie tez ale bede raczej robil szesnastke w 1/32 Thunderbirdsa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 2 Marca 2015 Autor Share Napisano 2 Marca 2015 W normalnej cenie bym go nie kupil - za mały budżet, ale jeden z kolegów z forum sprzedawał go z żywicznymi wnękami za rozsądne pieniądze. Dziś przymierzam się do malowania kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Hej. Teraz zauważyłem. Przyjrzyj się zagłówkowi fotela w polskim F-16. Nie ma tych odstających "antenek". Jak przyjrzysz się jeszcze lepiej, to zauważysz, że są zastąpione przez elementy składane, można je łatwo dorobić z dwóch pręcików o przekroju okrągłym. Jest to charakterystyczne dla naszych Jastrzębi i łatwe do poprawy Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Hej. Teraz zauważyłem. Przyjrzyj się zagłówkowi fotela w polskim F-16. Nie ma tych odstających "antenek". Jak przyjrzysz się jeszcze lepiej, to zauważysz, że są zastąpione przez elementy składane, można je łatwo dorobić z dwóch pręcików o przekroju okrągłym. Jest to charakterystyczne dla naszych Jastrzębi i łatwe do poprawy Pozdrawiam, Adam Dzięki za zwrócenie uwagi. Trochę długa przerwa , ale praca niestety zabrała cały czas. Teraz czeka mnie to - elementy do usunięcia. Prośba o zweryfikowanie, czy poprawnie zaznaczyłem. Dziś lub jutro planuję zrobić kokpit, więc mam nadzieję, że lada moment będę mógł pokazać fotki. Niestety ze względu na pracę tempo nie będzie dynamiczne, ale obiecuję , że warsztat dociągnę do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Nie wszystko jest do wycięcia. Przeglądaj więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi