Gość Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Witam!! Jako, że T-90 już prawie skończony, czeka tylko na dostawę różnych specyfików z MIG`a ( pigmenty i washe ), co by nie zardzewieć, postanowiłem ( z nie co mniejszymi wyrzutami sumienia ), rozpocząć budowę BMPT Terminator. Są na tym forum tacy, którzy pewnie się na mnie obrażą, że zaczynam bez nich ( sorry Daniel, nie miej mi za złe ), ale cóż, tak bardzo podoba mi się ta bestia, że nie mogłem się oprzeć. Jak zwykle u Menga, fajny detal, niezłe spasowanie i standardowe dodatki w postaci blaszek. Mój Terminator, jest już w dość zaawansowanym stanie budowy, ale postanowiłem założyć ten temat, bo być może będę potrzebował pomocy. W tym miejscu, chciałem zapytać, czy szanowni koledzy, znają jakieś stronki ( w szczególności rosyjskie ) na których, można by było znaleźć jakiś porządny walkarround tegoż pojazdu. Chodzi mi w szczególności o okablowanie. Z fotek, które posiadam domyśliłem się jak okablować reflektory z przodu i czujki opromieniowania laserem. Po prostu nie wierzę że na tym koniec jeśli chodzi o kable, a dobrych fotek brak. W modelu, jak zapewne koledzy wiedzą, można zamontować pług do wydłubywania min KMT-8 i elektromagnetyczny system przeciwminowy. U mnie tych elementów nie będzie, gdyż zainspirowała mnie ta fotka: Być może, pokuszę się nawet o taką zimową scenkę. Się zobaczy. Ok, dość pisania, pora pokazać co zmajstrowałem: A tu jeszcze taka fotka z kolegą z podwórka. Co by był dowód, że 90-ka żyje i ma się dobrze : No to, tyle na teraz, jakby ktoś cos wiedział na temat walkarroundu Termiego, to proszę o cynk. Pozdrawiam Edytowane 2 Marca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Pług? Trał wykopowy Uwielbiam BMPT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Pacz pan jakie zdjęcia!! No, od razu się inaczej ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Pacz pan jakie zdjęcia!!No, od razu się inaczej ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eruc13 Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Hej może to się nada? http://magicmodels.ru/index.php?view=category&catid=49&option=com_joomgallery&Itemid=31&lang=ru http://nnm.me/blogs/ashkaa777/bmpt_boevaya_mashina_podderzhki_tankov_ramka_99_-_terminator/page5/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 ... lufy dzialek zostawisz plastykowe? Tak, zostają plastykowe, podobnie jak antena i gąsienice. A dlaczego?? Po pierwsze te zestawowe elementy wcale nie są gorsze. Po drugie, budując ten model, mam zamiar po prostu dobrze się bawić a nie maniakalnie szukać wszelkich baboli i obsesyjnie je naprawiać. Ten model buduję wyłącznie dla siebie, nie na żadne konkursy czy wystawy i plastykowe lufy w niczym mi nie przeszkadzają A kiedy ruszysz z 80 Nie mam pojęcia. Jedno mogę obiecać. Na 100% ją skończę Hej może to się nada?http://magicmodels.ru/index.php?view=category&catid=49&option=com_joomgallery&Itemid=31&lang=ru http://nnm.me/blogs/ashkaa777/bmpt_boevaya_mashina_podderzhki_tankov_ramka_99_-_terminator/page5/ Tego mi było trzeba. Po stokroć dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 No to zrobiłem dziś postępa he he . Zamontowałem Termiemu aż jeden z czterech jego pazurków. Coraz bardziej podoba mi się ten pojazd. I pomyśleć, że mam go tylko dlatego, że sklep modelarski pomylił się i sprzedał mi T-90A, którego tak na prawdę nie miał na stanie i w ramach rekompensaty, zaproponowali mi Terminatora. NIe żałuję że się zgodziłem . Takie szybkie pytanko, do szanownych kolegów. Czy istnieje jakiś akrylowy, bezbarwny lakier matujący, ale taki który naprawdę zdaje egzamin? Pytam o akrylowy z tego względu, że tu w Anglii, Royal Mail, ma takie zasady, że nie dostarcza zwykłą pocztą, produktów łatwopalnych. Sklepy modelarskie, wysyłają łatwopalny towar tylko kurierem, a taka przesyłka jest droższa. Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję. A tu taki skromny update fotograficzny: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Używam dwóch. Vallejo mat i Tamiya XF-86. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Dzięki za cynk Krzyśku . Gdybyś był jeszcze łaskaw i sprecyzował o który vallejo matt chodzi, bo znalazłem kilka rodzajów w necie. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Terminator uzbrojony po zęby : W sumie wieżyczka jest już złożona na tip top, można zacząć myśleć o jakiś podmalunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Witam, ładnie Ci to wyszło Grzesiu czekamy na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Marca 2015 Share Napisano 14 Marca 2015 Dzięki Przemku! W tej chwili skupiam się na 90-tce, gdyż wczoraj dotarła do mnie paczuszka od MIG JIMENEZ, a także matowy alclad. Skończę 90-kę, a potem Terminator już pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi