Pomidor Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 Natchniony po części twórczością Spitona postanowiłem zrobić coś w podobnych klimatach, ale dla odmiany w wersji lądowej. Na warsztat trafił obiekt o wdzięcznej nazwie PanzerfähreGepanzerteLandwasserschlepper, który powoli przeistacza się w niemiecki odpowiednik LVT-(A). Oryginał był nitowany, ale wyszedłem z założenia, że w razie produkcji seryjnej wprowadzono by konstrukcje spawaną. Dlatego też z modelu usunąłem prawie wszystkie nity i.... utknąłem na etapie odtwarzania spawów na tyle wąskich żeby nie przypominały spawów na rosyjskich czołgach. Próbowałem z Green Stuffem, ale nie jestem w stanie zrobić na tyle cienkiej i długiej nitki, którą mógłbym przykleić. Myślałem o żyłce smarowanej klejem, ale boję się, czy dałbym radę poprawnie nakleić je na dłuższych krawędziach. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 Zerknij tutaj jak wychodzą spawy z ramki.Skala 1:35 viewtopic.php?f=87&t=47244&start=0 Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Wow! Kibicuję ;) Będzie jakieś uzbrojenie? Spawy robię z masy Wamodu, trzeba trochę popróbować ale potem ekstra wyglądają. Świetny pomysł z tym ,,scratchem'', natchnąłeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi