MrBat Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Witam, kleję sobie takiego oto Italerowego Tigera II: Zestaw nie ma zimmeritu. Jeśli chodzi o kalkomanie, to Włosi dali dwa Balkenkreuze, godło 505 Ciężkiej Dywizji Pancernej... (http://www.fprado.com/armorsite/tigers-02.htm) ... i kupę cyferek i hulaj dusza. Schematy malowania nie są podpisane i wydają się być nieco hipotetyczne. Ponieważ dali te godła, to chciałbym je wykorzystać i zrobić coś, co miałby by chociaż jakąś podstawę historyczną. A przeszukując Internet przy wieczornym Earl Greyu trochem się zasmucił, bo wszystkie fotografie Königt Tigerów z 505 s.Pz.Abt przedstawiają maszyny pokryte zimmeritem. Dlatego, jeśli ktoś jest w posiadaniu zdjęć Tygrysów Królewskich z tejże dywizji bez zimmeritu, to byłym bezbrzeżnie wdzięczny. Jednakże nie wzgardziłbym też zdjęciami innych owych Tygrysków bez zimmeritu. Za wszelką pomoc w tym miejscu już serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Witam, ja tez właśnie kupiłem takiego samego King Tigera, w tej samej skali i tez italreke. (Mam nadzieje, ze będę mógł sie do ciebie raz po raz odzywać po porady? ) Ja tez dołączam sie do prośby o fotki King Tigera bez zimmeritu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Oj ten model jest niezbyt dokładny i ma wiele braków... W Dragon Armour znajdziesz Tygrysa z owej dywizji, tylko że ten koń jest w kolorze czerwonym... http://www.tankzone.co.uk/images/dragon/da72/misc/kt1_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 13 Listopada 2007 Share Napisano 13 Listopada 2007 Batalionu... sPzAbt 505 ostatnią "dostawę" otrzymał we wrześniu '44 - nie znalazły się w niej pojazdy niepokryte Zimmeritem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 13 Listopada 2007 Autor Share Napisano 13 Listopada 2007 Batalionu... Prawda. Mój błąd. sPzAbt 505 ostatnią "dostawę" otrzymał we wrześniu '44 - nie znalazły się w niej pojazdy niepokryte Zimmeritem. Dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 hey MrBat!!! rozumiem że mając tak szczegółowe dane dot. m.in. wielkości dostaw uzbrojenia, tłumaczenie "505 s.Pz. Abt" jako 505 Cięzkiej Dywizji Pancernej to tylko przejęzyczenie ??? :] pozdrawiam michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 MrBat, jedynie co Ci mogę zaoferować, to fotki gotowego modelu, wraz z opisem malowania itp. Jak coś to pisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2007 rozumiem że mając tak szczegółowe dane dot. m.in. wielkości dostaw uzbrojenia, tłumaczenie "505 s.Pz. Abt" jako 505 Cięzkiej Dywizji Pancernej to tylko przejęzyczenie ??? Rzekłbym, że to raczej niewiedza. MrBat, jedynie co Ci mogę zaoferować, to fotki gotowego modelu, wraz z opisem malowania itp. Jak coś to pisz. Dzięki za chęć pomocy, jednak znalazłem już inne malowanie, w którym zrobię tego Tygrysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Ja troszeczkę nie na temat, kleiłem kiedyś ten model i niestety byłem załamany spasowanie kół, koła są troszkę za grube, podobnie jak ich kołki montażowe, czeka cię nawiercanie itp... ciężko zachować odpowiednią symetrie kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 4 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2007 Ja troszeczkę nie na temat, kleiłem kiedyś ten model i niestety byłem załamany spasowanie kół, koła są troszkę za grube, podobnie jak ich kołki montażowe, czeka cię nawiercanie itp... ciężko zachować odpowiednią symetrie kół Crying or Very sad Pojazd jest już praktycznie złożony do kupy. Z kołami nie miałem żadnych problemów. Pasowały ładnie i wyszły równiutko... Gorzej z gąsienicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 4 Grudnia 2007 Share Napisano 4 Grudnia 2007 Dzięki za chęć pomocy, jednak znalazłem już inne malowanie, w którym zrobię tego Tygrysa. Ale nie wiesz jakie ja mam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi