Jump to content

Tiger II ausf B bez zimmeritu (505 s.Pz.Abt lub inne)

MrBat
 Share

Recommended Posts

Witam,

kleję sobie takiego oto Italerowego Tigera II:

7004.jpg

Zestaw nie ma zimmeritu.

Jeśli chodzi o kalkomanie, to Włosi dali dwa Balkenkreuze, godło 505 Ciężkiej Dywizji Pancernej...

sPzAbt505.gif

(http://www.fprado.com/armorsite/tigers-02.htm)

... i kupę cyferek i hulaj dusza. Schematy malowania nie są podpisane i wydają się być nieco hipotetyczne.

Ponieważ dali te godła, to chciałbym je wykorzystać i zrobić coś, co miałby by chociaż jakąś podstawę historyczną. A przeszukując Internet przy wieczornym Earl Greyu trochem się zasmucił, bo wszystkie fotografie Königt Tigerów z 505 s.Pz.Abt przedstawiają maszyny pokryte zimmeritem. Dlatego, jeśli ktoś jest w posiadaniu zdjęć Tygrysów Królewskich z tejże dywizji bez zimmeritu, to byłym bezbrzeżnie wdzięczny. Jednakże nie wzgardziłbym też zdjęciami innych owych Tygrysków bez zimmeritu.

Za wszelką pomoc w tym miejscu już serdecznie dziękuję.

Witam, ja tez właśnie kupiłem takiego samego King Tigera, w tej samej skali i tez italreke. (Mam nadzieje, ze będę mógł sie do ciebie raz po raz odzywać po porady? ) Ja tez dołączam sie do prośby o fotki King Tigera bez zimmeritu. Pozdrawiam

• 3 weeks later...

hey MrBat!!!

rozumiem że mając tak szczegółowe dane dot. m.in. wielkości dostaw uzbrojenia, tłumaczenie "505 s.Pz. Abt" jako 505 Cięzkiej Dywizji Pancernej to tylko przejęzyczenie ???

:]

pozdrawiam

michał

MrBat, jedynie co Ci mogę zaoferować, to fotki gotowego modelu, wraz z opisem malowania itp. Jak coś to pisz.

Pozdrawiam

rozumiem że mając tak szczegółowe dane dot. m.in. wielkości dostaw uzbrojenia, tłumaczenie "505 s.Pz. Abt" jako 505 Cięzkiej Dywizji Pancernej to tylko przejęzyczenie ???

Rzekłbym, że to raczej niewiedza.

MrBat, jedynie co Ci mogę zaoferować, to fotki gotowego modelu, wraz z opisem malowania itp. Jak coś to pisz.

Dzięki za chęć pomocy, jednak znalazłem już inne malowanie, w którym zrobię tego Tygrysa.

Ja troszeczkę nie na temat, kleiłem kiedyś ten model i niestety byłem załamany spasowanie kół, koła są troszkę za grube, podobnie jak ich kołki montażowe, czeka cię nawiercanie itp... ciężko zachować odpowiednią symetrie kół

Ja troszeczkę nie na temat, kleiłem kiedyś ten model i niestety byłem załamany spasowanie kół, koła są troszkę za grube, podobnie jak ich kołki montażowe, czeka cię nawiercanie itp... ciężko zachować odpowiednią symetrie kół Crying or Very sad

Pojazd jest już praktycznie złożony do kupy. Z kołami nie miałem żadnych problemów. Pasowały ładnie i wyszły równiutko... Gorzej z gąsienicami

Dzięki za chęć pomocy, jednak znalazłem już inne malowanie, w którym zrobię tego Tygrysa.

Ale nie wiesz jakie ja mam:-)