sdk_uk Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Witam wszystkich chcialbym przedstawic moj pierwszy model czolgu jaki wykonalem. Dotychczas robilem glownie samoloty. Model reprezentuje maszyne z 15 dywizji pancernej walczacej w Tobruku 1942r. Model skladalo sie calkiem fajnie ale niestety nie uniknolem bledow nowicjusza.Generalnie poleglem na magic track'ach od dragona i musialem zamowic gaski od Afv club "pracujace''... szkoda ze plastikowe. 1 gaska 94 ogniwa a kazde ogniwo skladalo sie z 2 czesci ... Ale zrobione Do malowania uzylem farb vallejo tank ochre i mr hobby dunkelgelb plus 3 rodzaje filtrow,wash z flory model i pigment humbrola,zacieki olejami Mig. Na sam koniec lakier matowy i zrobione Tak sobie mysle ze wyszedl troche za ciemny ale jak na pierwszy to nie jest zle. PS Sorka za brak poskich znakow noja klawiatora nie posiada. Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 W tytule mały chochlik z numerem Panzera się wkradł, ale to drobiazg ładny model, według mnie fajnie zakurzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Gąsienice chyba są odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Tak, odwrotnie gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2015 W tytule mały chochlik z numerem Panzera się wkradł, ale to drobiazg ładny model, według mnie fajnie zakurzony No faktycznie zaraz poprawie Dzieki za opinie . pozdrawiam PS No fakt gaski zalozone tyl na przod. Moze w przyszlosci wymienie na metalowe ale narazie zostaje jak jest. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Czołg przygotowany do wycofania :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Ładnie choć mam dwie uwagi. Kolor wydaje mi się trochę za nadto wpadający w żółć. A druga to taka że koło napinające masz źle złożone. Dragon niestety źle je zaprojektował i szprychy w obu połówkach masz naprzemiennie a powinny się ze sobą łączyć. Taki Dragon czasami jest - tu błąd z częściami albo też w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Ładnie choć mam dwie uwagi. Kolor wydaje mi się trochę za nadto wpadający w żółć. A druga to taka że koło napinające masz źle złożone. Dragon niestety źle je zaprojektował i szprychy w obu połówkach masz naprzemiennie a powinny się ze sobą łączyć. Taki Dragon czasami jest - tu błąd z częściami albo też w instrukcji. Czesc i dzieki za info. nastepnym razem dokladniej sie przyjze zdjeciom przed rozpoczeciem budowy. Zaufalem firmie Dragon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 Pierwszy mam nadzieje że nie ostatni. Bardzo ładnie się prezentuje. Przed następnym kontaktem z magic trackami poszukaj na you.tube jak je składać a napewno nie skaczą jak te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi