Skocz do zawartości

Pz.Kpfw.II Ausf.J 1/35 Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich chcialbym przedstawic moj pierwszy model czolgu jaki wykonalem. Dotychczas robilem glownie samoloty.

Model reprezentuje maszyne z 15 dywizji pancernej walczacej w Tobruku 1942r.

Model skladalo sie calkiem fajnie ale niestety nie uniknolem bledow nowicjusza.Generalnie poleglem na magic track'ach od dragona i musialem zamowic gaski od Afv club "pracujace''... szkoda ze plastikowe. 1 gaska 94 ogniwa a kazde ogniwo skladalo sie z 2 czesci ... Ale zrobione

Do malowania uzylem farb vallejo tank ochre i mr hobby dunkelgelb plus 3 rodzaje filtrow,wash z flory model i pigment humbrola,zacieki olejami Mig. Na sam koniec lakier matowy i zrobione

Tak sobie mysle ze wyszedl troche za ciemny ale jak na pierwszy to nie jest zle.

PS

Sorka za brak poskich znakow noja klawiatora nie posiada.

Pozdrawiam

Pawel

P1010545_zpse1vrfgnl.jpg

P1010538_zpsx4ynucef.jpg

P1010534_zpsqzkc0ga1.jpg

P1010529_zpsu8cbr3pa.jpg

P1010528_zpsmxrzvxlx.jpg

P1010525_zpsxx1uwr9i.jpg

P1010523_zpsfpsjlwzs.jpg

P1010517_zpspssi3exj.jpg

Napisano

W tytule mały chochlik z numerem Panzera się wkradł, ale to drobiazg ładny model, według mnie fajnie zakurzony

Napisano
W tytule mały chochlik z numerem Panzera się wkradł, ale to drobiazg ładny model, według mnie fajnie zakurzony

No faktycznie zaraz poprawie

Dzieki za opinie . pozdrawiam

PS

No fakt gaski zalozone tyl na przod. Moze w przyszlosci wymienie na metalowe ale narazie zostaje jak jest.

pozdrawiam

Napisano

Ładnie choć mam dwie uwagi. Kolor wydaje mi się trochę za nadto wpadający w żółć. A druga to taka że koło napinające masz źle złożone. Dragon niestety źle je zaprojektował i szprychy w obu połówkach masz naprzemiennie a powinny się ze sobą łączyć. Taki Dragon czasami jest - tu błąd z częściami albo też w instrukcji.

Napisano
Ładnie choć mam dwie uwagi. Kolor wydaje mi się trochę za nadto wpadający w żółć. A druga to taka że koło napinające masz źle złożone. Dragon niestety źle je zaprojektował i szprychy w obu połówkach masz naprzemiennie a powinny się ze sobą łączyć. Taki Dragon czasami jest - tu błąd z częściami albo też w instrukcji.

Czesc i dzieki za info. nastepnym razem dokladniej sie przyjze zdjeciom przed rozpoczeciem budowy.

Zaufalem firmie Dragon.

Pozdrawiam

Napisano

Pierwszy mam nadzieje że nie ostatni.

Bardzo ładnie się prezentuje.

Przed następnym kontaktem z magic trackami poszukaj na you.tube jak je składać a napewno nie skaczą jak te