Redline Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Witam, Pisałem w in boxie że model zaczne dopiero jak skończe Actrosa. Jednak postanowiłem zrobić coś przy Wreckerze. Skleiłem kabinę: Prace bedą szły wolno. Nie spieszy mi sie, nie mam narazie zbyt dużo czasu, chce wykonac model jak najlepiej. No i oczywiście musze skończyć innego Mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Sama kabina narazie nic nie mowi :P no ale z mila checia bede ogladal relacje z budowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Szkoda , ze nie poczekales do konkursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 14 Listopada 2007 Autor Share Napisano 14 Listopada 2007 Szkoda , ze nie poczekales do konkursu Myślałem o konkursie, ale narazie nie bede uczestniczył. Może jak kiedyś jeszcze bedzie to pomyslimy. Jutro może zrobie coś przy modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 Szkoda , ze nie poczekales do konkursu A jaki konkurs moze ja w nim wystapie :P Przepraszam za OT . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 14 Listopada 2007 Share Napisano 14 Listopada 2007 A jaki konkurs moze ja w nim wystapie :PTrzeba miec refleks! Niedlugo startujemy. viewtopic.php?t=4696 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 15 Listopada 2007 Autor Share Napisano 15 Listopada 2007 Ehh tak sobie pomyslałem że nie potrzebnie zacząłem cos robić przy tym modelu xD (ale mące). Ale cóż. Już za późno. Sorki za mały OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 16 Listopada 2007 Autor Share Napisano 16 Listopada 2007 Sorki że post pod postem. Jak widać złorzyłem jeden z dwóch tylnych mostów i przednią oś. Jutro może złoże drugi wyszlifuje i pod podkład. Rame pomaluje na krwisty czerwony Pozdro P.S Sorki za jakość fotek. Nie mam dobrego światła do telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 Rama jest już prawie skończona. Chce sie wziąć za silnik i mi sie nasówa pytanie... Jakie silniki ma pod sobą MB SK? Nigdzie nie moge znaleść. Jakby ktoś mógł mi powiedzieć to bede wdzięczny Fotki: Miały byc ciut lepsze ale to tylko wina światła ;/ Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Ładnie Ci idzie, oby tak dalej, życzę powodzonka w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Myślę, że silniki miał takie jak 1419/1422... W końcu to wrecker, więc musi mieć odpowiedniego kopa Ja stawiam na widlastą ósemkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 Dzieki Praetorian za foty. Napewno sie przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Dzieki Praetorian za foty. Napewno sie przydadzą A nie ma za co Byłyby fotki całego silnika, ale już nie chciałem naciągać strażaków na podnoszenie kabiny po tym jak mnie wywieźli w niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Było by dobrze żebyś powiedział jakie oznaczanie ma na kalkach z boku kabiny. 1841, 1836 Pierwsza liczba to DMC a 2 liczba mówi o mocy silnika czyli 41-410 KM 36-360 KM. Silnik V8 był montowany tylko w tych mocniejszych wersjach a w pozostałych albo rzędowy albo V6. Ty pewnie masz 2551? 25 ton DMC i 510 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 Usunięty... Trochę mnie zastanawia dlaczego taki wóz strażacki (oryginał Revella 1419/1422) ma taki słaby silnik (według tego co mówi Edler to DMC=14 ton, a MOC=190KM). A może zrobili błąd z tym V8 zamiast V6 Nie lada gratka dla misia puchatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 24 Listopada 2007 Autor Share Napisano 24 Listopada 2007 Ja Wam tu chłopaki troszku namotałem. Mianowicie ja wiem że to jest \8/ tylko chodziło mi o kolor Sorki że tak namotałem. P.S. Felgi pokryte chromem P.S.2. Coraz bardziej sie zastanawiam czy troche nie przybrudzic modelu Pozdro i jeszcze raz dzięki za zdjęcia Praetorian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 24 Listopada 2007 Share Napisano 24 Listopada 2007 A jeszcze mi powiedz, czy w instrukcji proponują właśnie taką zieleń? Bo w moim strażaku tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 25 Listopada 2007 Autor Share Napisano 25 Listopada 2007 Hmm... u mnie nie ma nic takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 Mała aktualka. Pomalowałem silnik podkładem a dziś powinna być paczka z potrzebnymi rzeczami.... ale nie ma... Pomalowałem felgi chromem skleiłem częściowo środek kabiny i zrobiłem przykrycie na łóżko FOTY: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Fotki troche kijowe:/ Jakie robisz malowania wnetrza i kabinki?? Powodzniea tak w ogule:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 2 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2007 Fotki troche kijowe:/ Jakie robisz malowania wnetrza i kabinki?? Powodzniea tak w ogule:) Fotki kijowe bo z telefonu. Wnętzrze jest już prawie skończone: szaro-czarne. Wiem że te kolory niezbyt fajne, ale jako że bede go brudził nie będzie żadnych w kabinie jasnych kolorów. Kabina z zewnątrz bedzie zółta a rama czerwona Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi