hiwis Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Ponieważ od początku roku 110% wolnego czasu zajmuje mi "Projekt Stefan" - narodzony w styczniu potomek , czasu na hobby pozostaje "niewiele". Niemniej podczas ostatniej wizyty w Exito zakupiłem - przypadkowo oczywiście - takiego oto "papierzanego tanka": i w wolnych chwilkach, których kilka miałem, coś tam przy nim podłubałem. Na razie dla zainteresowanych pojazdem i samym modelem wrzucam kilka zdjęć zawartości pudełka: Mnie osobiście model się podoba, a i składalność niczego sobie. Jak nabierze kształtów postaram się wrzucić jakieś fotki. Przy budowie nasunęła mi się pewna wątpliwość - jak zapewne widać na fotkach model wyposażony jest w zestaw noktowizyjny FG-1250 (?) - i tu pytanie do znawców : W jakim kolorze powinno być oszklenie emitera podczerwieni ? Poszperałem w necie i posiadanej literaturze ale jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałem - na modelach (wiem żadna to rekomendacja, ale patrzyłem na modele "gwiazd" modelarstwa) występują w kolorach zielonym, niebieskim, czerwonym, a zachowane i odrestaurowane egzemplarze muzealne mają lampy białe, niebieskie lub zielone... Może ktoś ma jakieś informacje w tym temacie. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Znajdź człowieka o nicku Botras, on powinien wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Reflektory podczerwieni noktowizorów pierwszej generacji mają zazwyczaj szkła w odcieniach czarno-czerwonym, czarno-niebieskim, czarno-brązowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 ciekawie wygląda ten "papierzak" można poszaleć z kamuflażem bo każdy będzie dobry. Zasiadam i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Widzę, że Artek zameldował się w pierwszym rzędzie, to ja po cichutku za nim usiądę i będę sobie zerkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Dwa lata jeszcze nie minęły... Pora skończyć E-50, a w zasadzie już nie E-50. Niestety w bliżej niewyjaśnionych okolicznościach zniszczeniu uległ kadłub wozu, a ponieważ szkoda by zmarnowała się taka ładna wieża to znalazłem jej takiego nosiciela : I tak miał być papierowy dziwak to będzie dziwak składak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 W końcu coś ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Panther F? Troszke poprzerabiasz i jazda. Kusi jednak znowu 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Panther F?Troszke poprzerabiasz i jazda. Kusi jednak znowu 1:72? Raczej taka Pantera "F jak fantazja" ;) 1:72 czasem trochę kusi ale tak na szybko bez komplikacji, a głównie to chcę pokończyć to wszystko co mam w tej skali pozaczynane. A "fantazja" będzie jakoś tak wyglądać : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi