hiwis Napisano 19 Kwietnia 2015 Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam. Ponieważ od początku roku 110% wolnego czasu zajmuje mi "Projekt Stefan" - narodzony w styczniu potomek , czasu na hobby pozostaje "niewiele". Niemniej podczas ostatniej wizyty w Exito zakupiłem - przypadkowo oczywiście - takiego oto "papierzanego tanka": i w wolnych chwilkach, których kilka miałem, coś tam przy nim podłubałem. Na razie dla zainteresowanych pojazdem i samym modelem wrzucam kilka zdjęć zawartości pudełka: Mnie osobiście model się podoba, a i składalność niczego sobie. Jak nabierze kształtów postaram się wrzucić jakieś fotki. Przy budowie nasunęła mi się pewna wątpliwość - jak zapewne widać na fotkach model wyposażony jest w zestaw noktowizyjny FG-1250 (?) - i tu pytanie do znawców : W jakim kolorze powinno być oszklenie emitera podczerwieni ? Poszperałem w necie i posiadanej literaturze ale jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałem - na modelach (wiem żadna to rekomendacja, ale patrzyłem na modele "gwiazd" modelarstwa) występują w kolorach zielonym, niebieskim, czerwonym, a zachowane i odrestaurowane egzemplarze muzealne mają lampy białe, niebieskie lub zielone... Może ktoś ma jakieś informacje w tym temacie. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Gość Cytuj
Tromp Napisano 19 Kwietnia 2015 Napisano 19 Kwietnia 2015 Znajdź człowieka o nicku Botras, on powinien wiedzieć. Cytuj
PiterATS Napisano 19 Kwietnia 2015 Napisano 19 Kwietnia 2015 Reflektory podczerwieni noktowizorów pierwszej generacji mają zazwyczaj szkła w odcieniach czarno-czerwonym, czarno-niebieskim, czarno-brązowym. Cytuj
gumowy01 Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 ciekawie wygląda ten "papierzak" można poszaleć z kamuflażem bo każdy będzie dobry. Zasiadam i obserwuję Cytuj
wosiek Napisano 20 Kwietnia 2015 Napisano 20 Kwietnia 2015 Widzę, że Artek zameldował się w pierwszym rzędzie, to ja po cichutku za nim usiądę i będę sobie zerkał Cytuj
hiwis Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Napisano 31 Stycznia 2017 Dwa lata jeszcze nie minęły... Pora skończyć E-50, a w zasadzie już nie E-50. Niestety w bliżej niewyjaśnionych okolicznościach zniszczeniu uległ kadłub wozu, a ponieważ szkoda by zmarnowała się taka ładna wieża to znalazłem jej takiego nosiciela : I tak miał być papierowy dziwak to będzie dziwak składak. Cytuj
jonathan Napisano 31 Stycznia 2017 Napisano 31 Stycznia 2017 Panther F? Troszke poprzerabiasz i jazda. Kusi jednak znowu 1:72? Cytuj
hiwis Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Napisano 31 Stycznia 2017 Panther F?Troszke poprzerabiasz i jazda. Kusi jednak znowu 1:72? Raczej taka Pantera "F jak fantazja" ;) 1:72 czasem trochę kusi ale tak na szybko bez komplikacji, a głównie to chcę pokończyć to wszystko co mam w tej skali pozaczynane. A "fantazja" będzie jakoś tak wyglądać : Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi