SkivoPL Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Od dłuższego czasu miałem chrapkę na ten model i w końcu się za niego zabrałem Będzie to model prosto z pudełka. Nie będę dokupował żadnych dodatkowych elementów. Trochę myślałem nad kolorystyką i wybór padł na połączenie czerni i srebra. Prace rozpocząłem od pomalowania i sklejenia silnika. Myślałem czy go nie pobrudzić trochę, ale postanowiłem zostawić go w tym stanie. Modele cywilne bardziej podobają mi się w stanie "prosto z salonu" Następnie silniczek wylądował w ramie Na razie to tyle. Wszelkie opinie i sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 … …Wszelkie opinie i sugestie mile widziane Czy to są pozostawione linie podziału formy wtryskowej, czy w oryginale tak jest i tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 12 Maja 2015 Autor Share Napisano 12 Maja 2015 Mała aktualizacja, Poprawiłem śrubki na deklu ( lepiej nie będzie ) , prawie skończyłem wahacz i nałożyłem 2 kalki...no niewiele Niestety skończył mi się rozcieńczalnik, więc będzie kilkudniowa przerwa aż do wizyty w sklepie kjp_a_man Zapomniałem usunąć Zauważyłem to już po pomalowaniu. Ten element na szczęście będzie całkowicie niewidoczny po złożeniu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlugi6661 Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 W końcu hayabussa Mi też rzuciły się od razu linie podziału, ale czego oczy nie widzą.. wiadomo Ciekaw jestem jak realnie zrobisz łańcuch, to zawsze robi dużą robotę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 27 Maja 2015 Autor Share Napisano 27 Maja 2015 Zapasy uzupełnione, więc można pracować dalej. Dzisiaj trochę podziałałem: Skończony wahacz Podkład na owiewkach Pomalowane wnętrza owiewek na czarno Maskowanie ( przed malowaniem wyrównałem fałdki) Już po lakierowaniu Jak widać na ost. zdjęciu powierzchnia nie jest zbyt gładka. Polerować przed kalkami, czy dopiero po nałożeniu kalek i bezbarwnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Witam , ładnie wygląda mam pytanie czym malowałeś ramę i wahacz , jaka farba? pozdr. ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 28 Maja 2015 Autor Share Napisano 28 Maja 2015 To są oryginalne chromy. Ale gdzieś czytałem, że taki efekt można uzyskać jednym ze sprayów Tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 ...Jak widać na ost. zdjęciu powierzchnia nie jest zbyt gładka. Polerować przed kalkami, czy dopiero po nałożeniu kalek i bezbarwnym? Nie napisałeś czym malowałeś? Jak na to nałożysz kalki to efekt bedzie chyba kiepski. Spróbuj to przepolerować, ale nie każda farba lubi polerkę. A na następny raz polecam metalizery Bilmodel. "010 - chrom silver" ma bardzo drobne ziarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkivoPL Napisano 28 Maja 2015 Autor Share Napisano 28 Maja 2015 Malowane było farbami tamiya x1 i x11. Polerowałem je już wcześniej i wszystko było ok, więc teraz również nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi