TerraIncognita Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 Ahoj wszystkim. Modelu jeszcze co prawda nie mam - jest w drodze. Nic to jednak nie szkodzi, gdyż sporo pytań już mam. Chcę wykonać U-2502 zwodowany 19 lipca 1944 roku, kiedy to jego kapitanem był Gert Mannesmann. Revell każe malować kiosk na biały kolor. Kadłub na dwie szarości. Kamuflaż nie tyle efektywny, co efektowny. I tu mam pytanie - prawda to? Kiosk był biały? Jedyne zdjęcie jakie znalazłem to : Czy przedstawia ono U-2502? Jaki był cel takiego malowania? Niech ktoś utuli radą i dobrym słowem. Cytuj
neoart Napisano 19 Maja 2015 Napisano 19 Maja 2015 z XXI bywało róźnie. Polecam Uboot im Focus nr 5, Vom Original zum Modell: U-Boottyp XXI - Kohl Fritz ja zrobiłem U 2511 gdzie dowodził Schnee, i w trakcie prac okazało się ze dużo szpachlowania - miał zupełnie inaczej otwory przelewowe zrobione podaj email tutaj nie potrafię zdjęć wstawiać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi