Daz Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Niemiecki lekki transporter w zimowej scenerii ciągnący lekkie działo przeciwpancerne i piechota. Wszystko produkty Tamiya. Założeniem było zimowe kamo i pojazdy przedzierające się przez ziemne, błotne drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Wszystko ladnie poza faktem ze pojazd ma rejestracje wojsk ladowych wehrmachtu (WH) a pan oficer to ewidentnie SSman. Poza tym mi sie podoba i ladnie jak na ta skale oddane kamo SS. Zmienilbym tez opis poniewaz to wyraznie jest wersja dowodzenie ergo jako transporter nie bardzo mogla byc uzywana z braku miejsca wewnatrz dla jakiegokolwiek desantu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Całkiem OK. Ale brakuje stanowczo precyzji. Zwłaszcza figurkom. Oczy,wash ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 13 Maja 2015 Autor Share Napisano 13 Maja 2015 przy figurkach nigdy nie robię twarzy, uważam że w tej skali źle wychodzą oczy, usta, wygląda to w większości jak karykatura człowieka, więc wolę nie kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Poniekąd Cie rozumiem. Temat twarzy nie jest łatwy, pamietam że w czasach kiedy sam dłubałemw skali 1/35 był to dla mnie najbardziej stresujący temat. Co do pomieszania formacji to wiem że miałes juz kiedyś podobną wpadkę z Tygrysem za którego zostałeś nieźle zjechany. Nie będę polemizował czy żeby kogos czegos nauczyć należy go kopnąc a później zdzielic pałką w głowę ale gdybyś chciał kiedys coś budować a miałbys w tej kwestii (formacji) wątpliwośic to zapraszam na priva, jeżeli tylko nie będziesz miał oporów, pisz, chetnie pomogę w miare mozliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 13 Maja 2015 Autor Share Napisano 13 Maja 2015 Dzięki Na pewno chętnie skorzystam z Twojej pomocy A zamieszanie z oznaczeniami wynika jedynie z tego że jest to model "reaktywowany" i parę tal temu jak go zrobiłem, dostał oznaczenia wermahtu, ale mundury żołnierzy dużo bardziej mi się podobają z formacji ss, i nie ukrywam, że zapomniałem zmienić tablice i oznaczenia dywizji, a po całym brudzeniu było już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Co by nie było, przy całej mojej niechęci do "elektrowni" to naprawdę nieźle Ci te kamo wychodzi, te "groszki" na dowódcy Tygrysa tez były ładne. Skoro tak to nie dziwię sie że brniesz w ten temat. Może zrobisz coś kiedyś nietypowego, np. telo mimentico które sie zdarzało we wszystkich formacjach (może oprócz kreigsmarine choc gdyby dobrze poszukac w fotach z 1945... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 14 Maja 2015 Autor Share Napisano 14 Maja 2015 łańcuch można pomalować, ale błoto "niechlujnie" ?? przecież to błoto! ma być niechlujne i bez żadnego składu i ładu, przecież nie ma żadnego wzoru, harmonogramu, czy też reguł w wybrudzeniu się w błocie prawdziwej maszyny. Moim zdanie jest tu pełna dowolność. Jedna maszyna może wybrudzić się lekko , a inną uświnić po sam dach. przejedź się nawet zwykłym autem 10 razy po tej samej błotnistej drodze i zapewne za każdym razem inaczej się uświni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi