modliniak Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Witam serdecznie, chciałbym po raz pierwszy załączyć swój warsztat, będzie to mój drugi model ciężarówki (3 model w życiu), więc będę czekał na wasze opinie, porady, spostrzeżenia i krytykę. Plany na model przedstawiają się następująco: 1. Rama będzie nawiercana tam gdzie potrzeba; 2. Przy pomocy żyłki i drutu miedzianego chcę stworzyć instalację hamulcową; [ 3. Od naszych sąsiadów z południa zamówiłem już o to taki zestaw blaszek fototrawionych; 4. Kolor wnętrza planuje dać jasny beż i jego odcienie, by nadać wizerunek jasnego i przestronnego wnętrza, kolor zewnętrzny to czarny błysk wraz z kalkomanią tribal, lub może uśmiechnę się do kolegi Messera . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Będę się przyglądał. Zdradź, gdzie kupiłeś te blaszki? W car-model-kit.cz jest coraz mniej ciężarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modliniak Napisano 14 Maja 2015 Autor Share Napisano 14 Maja 2015 Blaszki zakupiłem bezpośrednio z CTM (czechtruckmodel.com) za 28,5 EUR do tego domówiłem lampki tylne od Mana TGX by dać je w dwóch modelach Scanii i do jednej z naczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Blaszki zakupiłem bezpośrednio z CTM (czechtruckmodel.com) za 28,5 EUR do tego domówiłem lampki tylne od Mana TGX by dać je w dwóch modelach Scanii i do jednej z naczep. Dzięki. CTM miało teraz duże stoisko w Koprivnicach, ale widziałem tylko pancerkę i lotnictwo. EDIT. Pomyłka, to było CMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Jeżeli o malowanie grafik chodzi to serdecznie zapraszam Planujesz beżowe wnętrze + czarny na kabinie - jest jedne takie iveco, w tych kolorach z moim zdaniem świetną grafiką do odtworzenia ( sam miałem w planach je malować kiedyś ), dokładniej mowa o tym: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modliniak Napisano 15 Maja 2015 Autor Share Napisano 15 Maja 2015 Dzięki Messer za ciekawą propozycję rozważę ją bardzo poważnie, dzięki za podsunięcie pomysłu. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon235 Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 bd podglądał warsztacik, bo tak się złożyło że też ten model zaczynam tylko brak elementów fototrawionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi