Luftwaffel Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Czolem! Swiezo co sie rarejstrowalem wiec odrazu mowie wszystkim Czesc Mam nadzieje, ze ktos z kolegow modelarzy mi pomoze bo w temacie ktory przedstawie jestem zielony. Stycznosc z modelami juz mialem, sklejalem, malowalem i inne ciekawe rzeczy z nimi robilem ale mam problem. Wycyganilem od znajomego starego Tygrysa I od Heng Longa- tak jest to model RC dla malych pancerniakow ale chce z niego zrobic zabawke dla duzego pancerniaka (mowa o mnie ) Sa dwie opcje: Pierwsza, to zakup oryginalnego okablowania, pilota i akumulatora i... i... i... na tym sie konczy zabawa i model idzie do malowania. Druga, to zakup nowych kol z owijaczami z gumy, nowych kol napedowych/ napinajacych, metalowe gosianice oraz naped ktory dzwignie taka konstrukcje. Nie wspominam tez o bajerach mocowanych na pancerzu. Ponadto kompatybilny pilot do ukladu oraz akumulator. Interesuje mnie skad wziac takie rzeczy do modeli? Jakiej firmy? W jakiej cenie? Plus czy ktos udzielilby rad dotyczacych montazu oraz usuwania elemontow modelu ktore sa fabrycznie przymocowane na stale (np. odlewane skrzynki razem z pancerzem). Tygrys jest w skali 1:16 wiec jest pierwszym tak duzym modelem za jaki sie zabralem wiec nie mam pojecia o duzych skalach. Prosze tez mowic do mnie w ludzkim jezyku bo z modelarskiej terminologii jestem slaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Obawiam się, że to nie jest forum RC, tylko modelarstwa redukcyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 21 Maja 2015 Super Moderator Share Napisano 21 Maja 2015 Czołem Zajrzyj na http://rctank.pl/forum/ i pytaj Kolegę Madeira. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luftwaffel Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 Juz pal licho elektronike. Najbardziej chodzi mi o czesci. Jezeli chodzi o modelarstwo redukcyjne to widzialem wielokrotnie np. kola czolgowe z gumowymi owijaczami lub czesci metalowe do modeli lub poprostu osobno kupowane plastikowe ktore dobrze odwzorowuja oryginalne. W internetach duzo osob sie chwali takimi czesciami ale malo podaje zrodla skad je bierze. Nawet jak cos znajde, to jest w malej skali. Chce ten czolg podciagnac do maksymalnego poziomu realistycznego. Skala duza fakt ale i taki sie zdarzaja. Pytanie o zasilanie RC... wielu modelarzy lubi zasilic swoje dziela stad to pytanie. Dzieki Greif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi