Skocz do zawartości

Tygrys model

Luftwaffel

Rekomendowane odpowiedzi

Czolem!

Swiezo co sie rarejstrowalem wiec odrazu mowie wszystkim Czesc

Mam nadzieje, ze ktos z kolegow modelarzy mi pomoze bo w temacie ktory przedstawie jestem zielony.

Stycznosc z modelami juz mialem, sklejalem, malowalem i inne ciekawe rzeczy z nimi robilem ale mam problem.

Wycyganilem od znajomego starego Tygrysa I od Heng Longa- tak jest to model RC dla malych pancerniakow ale chce z niego zrobic zabawke dla duzego pancerniaka (mowa o mnie )

Sa dwie opcje:

Pierwsza, to zakup oryginalnego okablowania, pilota i akumulatora i... i... i... na tym sie konczy zabawa i model idzie do malowania.

Druga, to zakup nowych kol z owijaczami z gumy, nowych kol napedowych/ napinajacych, metalowe gosianice oraz naped ktory dzwignie taka konstrukcje. Nie wspominam tez o bajerach mocowanych na pancerzu. Ponadto kompatybilny pilot do ukladu oraz akumulator.

Interesuje mnie skad wziac takie rzeczy do modeli? Jakiej firmy? W jakiej cenie? Plus czy ktos udzielilby rad dotyczacych montazu oraz usuwania elemontow modelu ktore sa fabrycznie przymocowane na stale (np. odlewane skrzynki razem z pancerzem).

Tygrys jest w skali 1:16 wiec jest pierwszym tak duzym modelem za jaki sie zabralem wiec nie mam pojecia o duzych skalach.

Prosze tez mowic do mnie w ludzkim jezyku bo z modelarskiej terminologii jestem slaby

Juz pal licho elektronike. Najbardziej chodzi mi o czesci. Jezeli chodzi o modelarstwo redukcyjne to widzialem wielokrotnie np. kola czolgowe z gumowymi owijaczami lub czesci metalowe do modeli lub poprostu osobno kupowane plastikowe ktore dobrze odwzorowuja oryginalne.

W internetach duzo osob sie chwali takimi czesciami ale malo podaje zrodla skad je bierze. Nawet jak cos znajde, to jest w malej skali. Chce ten czolg podciagnac do maksymalnego poziomu realistycznego. Skala duza fakt ale i taki sie zdarzaja. Pytanie o zasilanie RC... wielu modelarzy lubi zasilic swoje dziela stad to pytanie.

Dzieki Greif.