michal0281 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Share Napisano 5 Lipca 2015 Sporo z tym modelem roboty, a czasu troche malo :( udalo sie jednak w koncu go powyklejac i przyszedl czas na malowanie, jako baza poszlo vallejo podklad pod piaskowych niemiaszkow niby to tylko podklad, ale kolor straszny, tak weiec dalem na to vallejo ger.camo orange ochre, dopsikalem na to troche czarnego no i teraz przyjdzie czas na wlasciwe malowanie, jako baze dostanie xf-60 a cieniowac mam zamiar oil ochre ammo mig 055, sam jeszcze nie wiem jak to wyjdzie, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 Cos tam dalej pomalowalem Niestety wnioski sa takie, ze trzeba bedzie sie na nowo pogodzic z farbkami od tamki, ammo mig jak dla mnie do dyszy 0,2 sie nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 A o co Ty się z farbami Tamki pogniewałeś? Model wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Share Napisano 6 Lipca 2015 Od lat malowalem farbkami tamki, a w tym roku po powrocie do modelarstwa po prawie 3 latach odkrylem, ze vallejo sa tez calkiem fajne, no i na starym chinczyku wszystko mi szlo ok, ale tam dysza byla 0.35, na nowym aero zwykle vallejo (wczorajsze malowanie ger. ochra) zapychaja dysze nawet przy mocnym rozrobieniu, to samo zrobily mi dzisiaj farbki ammo miga, dlatego pisze, ze trzeba bedzie sie pogodzic z farbkami od tamki, bo sa bezproblematyczne ps przed chwila sobie posprawdzalem jak bedzie przy vallejo air, no i na ten moment, wydaje mi sie, ze one jakos ida przez dysze 0,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Lipca 2015 Autor Share Napisano 7 Lipca 2015 Pierwszy raz robilem kamo na blu tacka, samo oklejanie okazalo sie dosc pracochlonne, ale raczej udalo mi sie osiagnac to co planowalem tzn chyba za bardzo nie zje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Nie odwzorowywałeś dokładnie tego kamo? A tak ogólnie to ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Lipca 2015 Autor Share Napisano 8 Lipca 2015 Potraktowalem te zdjecia jako inspiracje, dokladne odwzorowanie samo w sobie tracilo w tym przypadku sens, moj model nie ma tego samego typu gasek co czolg na zdjeciach :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Share Napisano 9 Lipca 2015 Mam problem, zastanawiam sie nad obiciami (chce zrobic pojazd troche bardziej zmeczony od tego na zdjeciach z pierwszej strony) i nie do konca wiem jak do nich podejsc. Chodzi w tym miejscu o "historie" malowania czolgu, moja interpretacja jest taka, ze czolg w fabryce (jak to u ruskich) pomalowali na zielony, potem sobie trafil w miejsce przeznaczenia i zrobili go piaskowego i na to dali zielonych plam. Tak wiec na zielonych planach moge zrobic przetarcia z wybijajaca piaskowa farba, a na calym czolgu moge zrobic przetarcia z pod ktorych bedzie wybijac zielony-fabryczny. Czy jest to prawidlowy tok myslenia czy tez cos przeoczylem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Lipca 2015 Autor Share Napisano 13 Lipca 2015 wash zrobiony, obicia dodane dosc delikatnie na to wszystko lakier satynowy i jutro biore sie za uklad jezdny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 Zawieszenie gotowe teraz oleje i pigmenty....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Bardzo ładny. Mam nadzieję, że nie utopisz go w błocie po samą wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Brawo, Michał. Pięknie wykonany model, gratulacje. Przyłączam się do postulatu, aby go nie unurzać w błocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Lipca 2015 Autor Share Napisano 15 Lipca 2015 Problem taki, ze ja lubie jak jest model troche utytrany, obiecuje jednak nie przesadzac, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi