Sinirlan Napisano 5 Września 2015 Autor Share Napisano 5 Września 2015 W ramach weekendu poczyniłem małe postępy w malowaniu okrętu. Jutro jeszcze kilka elementów pomaluje/poprawie i bedzie gotowy na kalki chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Przyszła pora na kalki, dziarskim krokiem poszedłem do najbliższego supermarketu w poszukiwaniu sidoluxu (lub odpowiednika) i ku mojemu zdziwieniu nic takiego nie znalazłem (mieszkam w Wilnie na Litwie). Jako, że obok stoi market budowlany poszedłem tam poszukać w dziale z wykładzinami i chemią gospodarczą, też pustka. Lekko zrezygnowany zajżałem na dział samochodowy, między różnymi sprayami znalazłem coś takiego: Z opisu wynika, że jest to błyszczący lakier bezbarwny, używał ktoś czegoś podobnego na modelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Czemu nie skontaktujesz się z jakimś polskim sklepem modelarskim i nie kupisz normalnego bezbarwnego połysku ? Ten bezbarwny z puszki najlepiej najpierw przetestuj na boku na kawałku pomalowanego plastiku. Szkoda modelu, jeśli doszłoby do jakiejś niechcianej reakcji. Pomaluj jakiś plastik np. pudełko po jogurcie farbą, którą malowałeś model, a potem po wyschnięciu pryśnij bezbarwnym z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Przy większym zamówieniu pewnie bym tak zrobił ale przy zamawianiu samego lakieru koszty przesyłki to jest prawie 3/4 ceny lakieru (Moje hobby: 51zl lakier, 32zl przesylka) więc średnio się opłaca. Zobaczę jak ten samochodowy będzie reagował z akrylami revella, jak będzie się coś złego działo to przyjdzie mi poczekać na większe zamówienie i faktycznie z polski zamówić. Model w sumie nie ma działającego rdzenia warp, nie odleci ;) A tak w ogóle to poprawiłem trochę malowanie gondoli w międzyczasie Zamiast białego po wewnętrznej stronie jest ciemnoszary + srebrny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Tak będzie najlepiej. Teraz jak się na niego patrzy to nieźle się prezentuje. Powierzchnia jest dość gładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 21 Września 2015 Autor Share Napisano 21 Września 2015 Jednak zbieramy większe zamówienie i kupujemy dedykowany lakier do modeli, po pomalowaniu tym wynalazkiem farba się łuszczy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Września 2015 Share Napisano 21 Września 2015 Słuszna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala1915 Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 wow robi wrażenie! Własnie długo poluje na ten model , inne star treka udało mi sie już złożyć a tego jeszcze nie. Nie wiesz moze gdzie żona go kupiła? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 29 Września 2015 Autor Share Napisano 29 Września 2015 wow robi wrażenie! Własnie długo poluje na ten model , inne star treka udało mi sie już złożyć a tego jeszcze nie. Nie wiesz moze gdzie żona go kupiła? ;) Dzięki Z tego co się orientuje to tutaj go zakupiła http://www.mojehobby.pl/products/Enterprise-NCC-1701.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi