Connor2 Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Na tegorocznej Warszawskiej Fieście Modelarskiej nabyłem za jedyne 5 zeta, taki oto model. nie ukrywam, że zawsze chciałem mieć w kolekcji to maleństwo. Dlaczego za tak śmieszną kwotę? otóż brakowało w zestawie figurek, które i tak bym wywalił, gdyż nie pałam zbyt wielką miłością do figurek tej firmy. Otwieramy pudełko... pierwsze wrażenie bardzo ok;) Zabieramy się do pracy. Zaczynam od dokładnego oczyszczenia kół ze wszelkich nadlewów itp. Części po obróbce, umyłem w letniej wodzie z dodatkiem mydła i zabrałem się do pierwszego malowania. po nałożeniu białej farby gruntującej pokryłem je kolorem gunmetal firmy Valeho. Kolejnym etapem mojej pracy było nałożenie metodą suchego pędzla mieszanki różnych odcieni brązu oraz pierwsze pokrycie kół warstwą zwykłej ziemii do kwiatów. Kolejny etap, to następna warstwa mieszaniny odcieni brązu i znowu tutaj zadziałałem metodą suchego pędzla Dla porównania prezentuję koła jedynie pomalowane gunmetalem i poniżej utytłane w błocie No to na dziś koniec pracy, ze względu na to, że modele sklejam tylko w biurze gdzie pracuję;) ciąg dalszy jutro;) a na zakończenie fotka która mnie zainspirowała do zrobienia mini dioramy;) i zapraszam do jeżdżenia po mnie, wyśmiewania, wytykania palcami itp.... nie no..żartuję;) ale każdą radę przyjmę z otwartymi rękoma, jako że na wczorajszej Fieście dostałęm naprawdę mocnego kopa motywacyjnego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Jakie malowanie przewidujesz i jakiej formacji? Przyznam Ci racje, figury w tym zestawie byly (nazwijmy to) niedoskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Connor2 Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 jakie malowanie walnę to wyjdzie w praniu. myślęże jutro lub pojutrze jak koła skończę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Connor2 Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 chyba jednak wolę pomalować na panzergrau;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Koła w tym pojeździe powinny być chyba w kolorze kamuflażu z gumowymi bandażami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Alez nikt nie zmusza... Tylko przyklad byl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Walczyłem kiedyś z tym modelem. Z rzeczy które zapamiętałem, to wredna kalka, która średnio nachodziła na tablicę rejestracyjną z przodu nad kołem. Mnie on wyszedł tak: Dodatkowo obłożyłem kanapę z tyłu pojazdu sreberkiem żeby wykonać fakturę ala-skórzano-tapicerowana. Resztę fotek masz tutaj: http://stojkovicmodels.tnb.pl/news.php?readmore=7 Podrzucam też mój warsztat ze zmagań z tym szkrabem: viewtopic.php?f=87&t=35346&hilit=Kettenkraftrad Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Connor2 Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2015 a możesz pokazać te kanapę? ciekawy patent;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Zajrzyj do mojego warsztatu. Druga strona na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Connor2 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2015 W modelarstwie tak bywa... koncepcja zmienia się z dnia na dzień;) tak samo u mnie. Zobaczyłem wczoraj pewne zdjęcie będące fotomontażem, ale robiące wrażnie. przedstawiał archeologa oglądającego czaszkę niemieckiego żołnierza, a obok niego w czerni i bieli pokazany był nachylający się młody żołnierz. i właśnie coś takiego zrobię z wykorzystaniem tego pojazdu. będzie to dopiero co wykopany, cały utytłany w piachu i błocie "grat", a obok niego pomalowana cała na szaro figurka. dio będzie mieć tytuł "Duchy wojny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi