sdk_uk Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Czesc chcialbym przedstawic model ktory ostatnio ukonczylem a mianowicie Hawker Hurricane od Airfix w skali 1/48. Jest to dobrze wszystkim znany samolot Witolda Urbanowicza z 303 RF-F no V6684 z wrzesnia 1940. Model pomalowalem farbami vallejo model air a wykonczylem go pigmentami Humbrola I flory dirt washem. Fajnie sie go robilo I polecam go wszystkim ktorzy chca sie pobawic. Oto I on Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Generalnie czysto wykonany,ślady eksploatacji też nie najgorsze. To co mnie trochę zastanawia to kolory kamuflażu, których użyłeś. Albo to wina zdjęć, albo trochę odstają od prawidłowych. Możesz podać numery farb jakich użyłeś ? Wash nie do końca ładnie usiadł na kokardach skrzydeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Czesc teraz jak no to oatrze to faktycznie kolory wyszly bardziej jaskrawe. Kolory ktorych urzylem to vallejo dark earth 71.029 i us dark green 71.016. Pozdrawiam Wydaje mi sie ze na tych zdjeciach kolory sa troche bardziej przygaszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Kolory ze zdjęć są dość dalekie od oryginału. Góra i dół. Zieleń na Hurricane powinna być taka sama jak na Spitfire. Drzwiczki kabiny nie miały zawiasów. To był element odrzucany przy skoku, albo demontowany przy obsłudze. Trochę inaczej niż przy Spitfire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Co do drzwiczek to pewnie masz racje. Naszczescie sa prYczepione za pomoca bluetac'a a odnosnie kolorow to w tym wypadku urzywalem 2 z zestawu dydykowanego do mysliwcow RAF wiec mysle ze jest ok. Hyba ze mozesz mi polecic farby innego producenta ktore beda odpowiadaly fabrycznemu oryginalowi?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Hyba ze mozesz mi polecic farby innego producenta ktore beda odpowiadaly fabrycznemu oryginalowi?? Pozdrawiam Brytyjskie Dark Green malowałem i będę malował Gunze C361 z zestawu RAF color. Ryzyko, że się komuś jakiś odcień nie spodoba jest zawsze, ale podejrzewam, że przy Xtracolor (emalie, chyba najbliższe oryginałowi), czy Xtracrylic jest jednak mniejsze. Renomowane firmy robią też różne dziwne błędy i np. Sky type S z Tamiyi wygląda fatalnie, a Dark Earth z Gunze mnie nie do końca przekonuje. Pewną pomocą przy weryfikacji odcienia może być ta strona. http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_uk.htm Zawiera linki do wzorników. Musisz wziąć poprawkę, że to tylko próbka z ekranu , ale grube błędy pomaga wyeliminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Hej dzieki za ten link napewno sie przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 22 Lipca 2015 Autor Share Napisano 22 Lipca 2015 Cześć wam. Udało mi sie zamówić kubek do kawy pasujący do mojego modelu ... Przyda sie przy następnych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi