DBauer Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 adw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Jestem przekonany na 90%, ze F-22 odziedziczyl uklad sterowania (w sensie jego filozofie) po F-15. A Raptor ma klapolotki na 100%.Jako, że F-15 jest moją ulubioną konstrukcją lotniczą, pozwoliłem sobie wtrącić moje własne 3gr.Otóż, jak Imt stwierdził, F-15 nie posiada klapolotek, lecz osobno klapy i lotki. Poniżej prezentuję miniaturkę jako link do zdjęcia jednej strony z encyklopedii, gdzie jest ukazany przegląd konstrukcji: Zdjęcie jest dość wysokiej jakości (6.1MP), zatem można sobie je pobrać na dysk lokalny i do woli powiększać, aż literki będą czytelne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Odkopałem (ostatni post rok temu) ten wątek bo sam dłubie ten sam zestaw. Czy autor coś robi z tym F-15E, czy sprawa umarła (czytaj-kosz)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Patyk, pokazałbyś wreszcie co tam wydłubałeś. Bo tego F-15E to chyba już kilka miesięcy robisz a na forum nic nie pokazałeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Czasu nie kupisz, F-15E wkurzył mnie i został odłożony( w miedzyczasie zrobiłem Lim-1 z Hobbyboss-a). Ale teraz wróciłem do niego, Zrobione -wszystkie podwieszki, kabina tak ok. 70% , wloty, podwozie. Warsztatu nie zakładam bo czasu mało na robienie a co dopiero na produkcje fotek z roboty. jak będzie gotowy (może za miesiąc) to pokaże. Aktualnie pracuje po 12h, i jak wracam do chaty to mam juz dość. Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 To trzymam kciuki, że ten trudniejszy okres szybko minął i obyś mógł się zrelaksować przy tym pięknym i dostojnym samolocie pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Hej, niestety - ambitne plany poszły się bujać, czasu minęło sporo, konkursy mijają .. a model czeka. Jednak ostatnio coś drgnęło. Musze przyznać - że plany były ambitne - zbyt ambitne i nie jestem w stanie na takim poziomie ukończyć modelu - jaki bym sobie życzył, ale mam nadzieję że w końcu ukończe W tzw międzyczasie bryła modelu nabrała kształtu. Model niby fajny - ale wkurzają drobne niedokładności.. przesunięcia, dopasowanie wlotów - koszmar, zachowanie symetrii całej bryły - prawdziwa walka. Po wcześniejszej dyskusji - klapy zostały wycięte i sa w pozycji wychylonej. Wloty powietrza zrobiłem mniej więcej tak jak chciałem Wycięty też został luk działka, tylko co ja tu wkleję... To na razie tyle. Jak widać model jeszcze żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Niesamowite, temat odżył. Ten zestaw Academy nie jest taki zły mozna go przetrawić. Jakie kalki będziesz kładł? Bo ja swojego powaliłem na finiszu własnie kalkami. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Kalki będą tak stare jak model ale z hdl - widać w pierwszym poście tego tematu. Jest też tam zdjęcie samolotu - to właśnie jego ma odwzorowywać model. Tylko brakuje mi drugiego zbiorniczka paliwa - generalnie w czasie wony w zatoce - latały z 2 wielkimi pod skrzydłami - a w zestawie jest tylko jeden. Był przez chwile plan zrobienia kopii tego zbiornika - ale wycofałem się z tego pomysłu. Będzie za to właściwa ilość pylonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Te z zestawu są chyba lepsze niż te z HDL-a. Najlepsza chyba opcja to zainwestować w Twobobs. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Tą dziurę co wydłubałem w burcie - chcę zalepić takim czymś Taka niby atrapa działka ma to być Przykleiłem też od spodu belek różnistych i innego dziadostwa Następnym etapem - będzie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Nadal brakuje mu dużo do F-15E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark2 Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 Tak, wiem, jak choćby pokrywy tylnych kół - za płaskie, opony też będą za cienkie. Tak jak pisałem wcześniej - zrezygnowałem z ambitnych planów - po prostu chcę go skończyć. Jakiś strasznie farbożerna piętnastka - poszedł prawie cały słoiczek pactry wspanialy niebieski kompresorocoś - doprowadza mnie do szału, notorycznie się przegrzewa..:( do tego plująco chlapiący aerograf i efekty mocno takie se...co widać niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi