kondzior4 Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 Witam Chciałbym zaprezentować mój ostatnio ukończony model.A jest to Marder III z firmy UM w skali 1:72. Jeśli chodzi o budowę modelu to nie obyło się bez szpachli.Jest to mój pierwszy model tej firmy więc nie wiem jak ze składalnością szczycą się te modele ale mój egzemplarz był bardzo słabo spasowany.Trzeba było wsadzić dużo pracy aby dobrze spasować elementy.I jeszcze jeden minus to instrukcja, bardzo nieczytelna, dużo elementów pokazywanych na małym obrazku i pajęczyna strzałek niedokładnie pokazujących gdzie co przykleić.Jeśli chodzi o plusy to na pewno odwzorowanie modelu jak na tą skalę bardzo dobre. A tak wyglądał model po złożeniu (przepraszam z góry za słabe zdjęcia) : Co do malowania modelu wybrałem malowanie: Niemiłą niespodzianką jaka mnie spotkała to kalki UM.Kładłem je na model na którym była położona warstwa sidoluxu i bardzo było widać krawędzie kalek nawet po użyciu płynów do kalek.Zawsze tak kładę kalki i wszystko jest ok niewiem czemu te z UM nie chciały współpracować ?? Na szczęście znalazłem zastępcze A tutaj zdjęcia gotowego modelu: Bardzo proszę o ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 Bardzo fajnie Ci wyszedł. Ja w swoim też kalki dałem od innego zestawu - kalki UM są słabej jakości viewtopic.php?f=68&t=47145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezol83 Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 Model dość wdzięczny, a le wymaga uwagi, kalki faktycznie d*** nie urywają. Twój model bardzo fajny jedyne co mogę się doczepić to strasznie regularne zacieki w prawie tych samych odstępach i długościach, co w naturze nie występuje ;) generalnie super szkrab, bardzo fajny kolor panzergrau (jakiej farby użyłeś jeśli mogę wiedzieć?), gdzieś na forum też jest mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 Bardzo fajnie proponowałbym Ci tylko "zużyć" nieco kalkomanie - ślad, brud i zacieki zrobiłeś a numer bielutki i świeżutki sorry jak powiekszylem to trochę śladów widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Marder bardzo fajnie zrobiony Zgadzam się z opinią dotyczącą zacieków - trochę zbyt regularne-powtarzalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 bardzo mi się podoba, ze wrzuciłeś zdjęcia posklejanego modelu oraz pomalowany model. Się takie podejście chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Battlegroup Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Malowałeś całość sklejoną wraz z podwoziem i gąsienicami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzior4 Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Tak dokładnie najpierw model skleiłem w całości a potem go malowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi