hypnos82 Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Po chwilowej przerwie pora cos tam złozyc Na warsztat wziąłem model M51 ISherman 1:35 z dragona. Pewnie niektórzy pamiętają, że już taki model składałem ;) Tamten poszedł na sprzedaż, a tego tym razem chce sobie zostawić. Dodatki które chce wykorzystac Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Mój ulubiony Sherman ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Tez mam do niego słabość Stąd decyzja o ponownej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Pytanko o farby jeszcze. Czy użycie farb Tamki buff i medium grey będzie dobrym połaczeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Na 3 fotce to podstawy anten?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Tak, a anteny mam zamiar zrobić z precików polistyrenowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Ja używam światłowodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Prace rozpocząłem od chyba najbardziej czasochłonnej części, czyli - zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Gąski gumowe, czy z elementów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 15 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Gąski DS-y Z tego co pamiętam z poprzedniego warsztatu, to będę musial je skrócic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Przedstawiam dalszy etap prac. Fotki były robione na szybko telefonem, wiec sorki jeśli będą jakies niedoskonalosci. Jak widać prace dotyczyly połączenia wanny z kadłubem. Listwa łącząca osłone transmisji z kadłubem zostanie jeszcze troszkę oszpachlowana po krawędziach i oszlifowana, tak aby była bardziej wpasowana w calosc. Teraz uzbrajam płyte silnika i rusze z dalszymi pracami nad kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kommar Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Obserwuję :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Sierpnia 2015 Share Napisano 17 Sierpnia 2015 Gąski DS-y Z tego co pamiętam z poprzedniego warsztatu, to będę musial je skrócic To sie przynajmniej nie narobisz ,-)) Wózki na tych sprężynkach pewnie fajnie pracują ? ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2015 No musze wciąc zęby i zamontować na gaskach wiec troszkę będzie pracy Napewno nie kupię gasek z AFV Club, bo ostatnio mnie trochę nerwów kosztowały ;-) Natomiast wózki aż tak ruchome nie są jakby się mogło wydawać, ale ogólnie na plus wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2015 No musze wciąc zęby i zamontować na gaskach wiec troszkę będzie pracy Napewno nie kupię gasek z AFV Club, bo ostatnio mnie trochę nerwów kosztowały ;-) Natomiast wózki aż tak ruchome nie są jakby się mogło wydawać, ale ogólnie na plus wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 A może spróbowałbyś friulki, chętnie popatrzyłbym jak się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Przyznam że kuszą mnie, ale trochę szkoda mi kasy Za te pieniądze kupiłbym zestaw Voyagera , który bardziej byłby przydatny. Ale nie powiedziałem ostatecznego nie dla friuli, wiec zobaczymy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Dzis była chwilka czasu wiec troche podziałałem Tak jak wcześniej wspominałem, musialem troche popracować nad tą listwą łączącą osłone transmisji z kadłubem. Mysle że teraz wygląda to lepiej. No i montaż tylnej płyty kadłuba i płyty silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Jedziemy dalej W ostatnim czasie mam dużo czasu wiec nie marnuje go. Dzis doszly błotniki i pare elementow na tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Będziesz błotniki trochę giął ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2015 One są delikatnie pogiete i więcej nie będę nic kombinowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Kojarzy ktoś, jakiej długości powinny być gąski ( ile ogniw )? Cieżko jest mi teraz dokładnie przymierzyć, do poki na stałe nie zmontuje zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Tez tak zrobiłem, ale wolałem się jeszcze upewnić, czy to wystarczy Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Ja bym nie zwracał uwagi na prawidłową (poprawną politycznie) ilość ogniw gąsienicy, po zmontowaniu zawieszenia po prostu bym dopasował do modelu, tak aby nie było nie potrzebnych zwisów, Shermany z zasady miały napiętą gąsienicę. Tak robiłem w swoim M51, tyle że w skali 1/72. Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Mam pytanko odnośnie zestawow dodatków. Czy w tym zestawie legenda, oprócz elementów żywicznych są również elementy fototrawione pokazane na zdjęciu ? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć in-boxa tego zestawu http://www.hobbyeasy.com/en/data/ppfbcxfcty84chetxz8l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi