Polski_Czołgista Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Napisano 25 Sierpnia 2015 Filtr kładzie się na satynową (matową) powierzchnie, a wash na lakier błyszczący. Innymi słowy albo profesjonalny połysk modelarski albo użyj znanego Sidoluxu. Filtr najlepiej kładzie się szerokim miękkim pędzlem. Szeroki pędzel nie oznacza to oczywiście pędzla z marketu budowlanego. Aż tak zielony nie jestem Pozdrawiam Cytuj
TerraIncognita Napisano 25 Sierpnia 2015 Napisano 25 Sierpnia 2015 Mówisz,że nie zielony a pytasz. Więc powiedziałem. A piszesz że to już wiesz. Tu innej filozofii nie ma. Więc po co pytasz? Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Napisano 25 Sierpnia 2015 Nie no o washach wiem i sidolux też znam tylko te filtry nie ogarnialem. Dzięki za odpowiedz bo to dużo mi jednak wyjaśniło i dziękuję że mnie wspieracie Pozdrawiam Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 6 Maja 2017 Autor Napisano 6 Maja 2017 Witam po raz kolejny po prawie 2 latach z modelem nic się nie ruszyło ale chęci wróciły Model wygląda tak- i teraz pytanie: Jak zrobić wash i weathering olejami (nareszcie kupiłem ) na zimmericie? i w jakiej kolejności kłaść wcześniej wspomniane rzeczy? Pzdr i liczę na pomoc Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 6 Maja 2017 Autor Napisano 6 Maja 2017 Enten nie będę narazie poprawiał- zdjęcie tylko do urozmaicenia wypowiedzi ukazuje to samo co poprzednie. (Muszę poszukać jakiegoś hostingu zdjęć bo google już nie pomaga :( ) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 7 Maja 2017 Autor Napisano 7 Maja 2017 No to to zdjęcie nic nie wnosi bo pokazuje to samo co ostatnie. A Google mi strzelił focha i nie mam jak wstawić. Pozdrawiam Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 7 Maja 2017 Autor Napisano 7 Maja 2017 Aha, ok. Czyli bez zmian w pracach :P Niestety :c nie wiem jak się za to wziąć żeby nie zepsuć. Dużo kasy w to włożyłem i nie chce przesadzić żeby model nie poszedł do kosza. Nie wiem jak z tym zimmeritem - jak bym chciał robić zacieki olejami jak to się zachowa. No i czy wash nie wejdzie za mocno Pozdrawiam Cytuj
fenek Napisano 7 Maja 2017 Napisano 7 Maja 2017 Warsztaty miga na YouTube i wszystko jasne oleje dają masę czasu na korekty lub zmycie Cytuj
Polski_Czołgista Napisano 8 Maja 2017 Autor Napisano 8 Maja 2017 Ok popatrzę sobie na to hico: zimmerit kupiłem w takich dedykowanych hmmm... naklejkach od Tamiyi Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi