Maverick Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam Brać modelarską Po długiej przerwie spowodowanej 2-letnim "czasoumilaczem", postanowiłem wprawić ręce małą rajdówką. Oczywiście wracam do trucków ... ale tym razem zrobiłem sobie małą odskocznię. Oczywiście wkręcili mnie w nią Koledzy, którzy tym sportem się interesują, pokazując mi swoje kolekcje A że "to" ładne i kolorowe, postanowiłem parę spłodzić w swojej kolekcji Na początek poszedł Citroen Ds3 z Rajdu Monte Carlo 2013 ... bo ... bo fajne kolorowe i przypadł mi do gustu. Co do samego modelu ... cóż mogę powiedzieć ... jako, że jest to moja pierwsza rajdówka więc nie mam porównania z innymi ... aczkolwiek słyszałem opinie, że "tamka" to "tamka" .... Ja bynajmniej z tym Hellerem problemów nie miałem, co jedynie mnie raziło ... to ubogość modelu, dlatego też sam od siebie dołożyłem parę detali, powycinałem wszystkie wloty powietrza i ze względu na otwarte drzwi ... wzbogaciłem wnętrze opierając się na zdjęciach z internetu ... Dla mnie największym problemem było nałożenie kalek ... bo duże płaty i musiały pokryć wyoblenia ... ale "posoliłem" obficie i jakoś się ułożyły ... a jakoś kalek ... jak dla mnie znakomita ... No to czas na zdjęcia ... pstryknięte na szybkęsa ... postaram się jednak wykonać lepsze przy dziennym świetle ... Trochę zdjęć z budowy ... pstryknięte telefonem ... no i nie byłbym sobą gdybym go nie podświetlił Jak zrobię niebawem lepsze zdjęcia to wrzucę ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 To zgodnie z zapowiedzią czekam na lepsze zdjęcia, bo tu niewiele widać. Ale wnętrze chyba całkiem fajne. Ilość kalek, rzeczywiście, potężna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Fajne gdyby nie te szlaczki dziwne (arabskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Skala 1:24? Kto wyprodukował? Mozesz napisac cos wiecej o oswietleniu,moze jakies zdjecie z instalacji masz. Dziekuje. Fajne auto wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Maverick, gratuluję sukcesu w Jaworznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 A kto tak zainteresowal Cie tymi rajdowkami? Zacnie wykonany modelik, az milo popatrzec. Uchylone drzwi dodaja calosci smaku i sa bardzo efektowne. Elektrownia na masce pierwsza klasa, pora na zrobienie drugiej, tez mam Ds`a w planie P.S. Gratuluje wygranej na konkursie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi