Hammett Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Witam, chciałbym uzyskać efekt zabrudzinej szyby i śladów wycieraczek jak na zdjęciu Problem w tym ze nie wiem jak się do tego zabrać (to mój pierwszy model samochodu jaki wykonałem). Jakich specyfików użyć, jak to ogólnie ugryźć? Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Potrzebny ci cyrkiel, ołówek, linijka i taśma tamiya, ta szersza, ew. dwa węższe paski z zakładem naklejone na siebie. Oś wycieraczki masz, długość pióra (szerokość śladu) także. Na obrazku widzisz jak to wygląda? Nie będziesz miał problemów z następnym krokiem. Przykurzyć możesz suchymi pastelami w odpowiednim kolorze, startymi np. na siatce do regipsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Potrzebny ci cyrkiel, ołówek, linijka i taśma tamiya, ta szersza, ew. dwa węższe paski z zakładem naklejone na siebie. Oś wycieraczki masz, długość pióra (szerokość śladu) także. Na obrazku widzisz jak to wygląda? Nie będziesz miał problemów z następnym krokiem.Przykurzyć możesz suchymi pastelami w odpowiednim kolorze, startymi np. na siatce do regipsów. Dziekuje za podpowiedź. Jutro wdrazam w życie Twój plan. Nie dysponuje suchymi pastelami, ale w kwestii kurzenia poeksperymentuje z mieszanką pigmentow + ewentualnie washa udajacego kurz na kołach (AK landing gear). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi