Hammett Posted September 7, 2015 Share Posted September 7, 2015 Witam, chciałbym uzyskać efekt zabrudzinej szyby i śladów wycieraczek jak na zdjęciu Problem w tym ze nie wiem jak się do tego zabrać (to mój pierwszy model samochodu jaki wykonałem). Jakich specyfików użyć, jak to ogólnie ugryźć? Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted September 7, 2015 Share Posted September 7, 2015 Potrzebny ci cyrkiel, ołówek, linijka i taśma tamiya, ta szersza, ew. dwa węższe paski z zakładem naklejone na siebie. Oś wycieraczki masz, długość pióra (szerokość śladu) także. Na obrazku widzisz jak to wygląda? Nie będziesz miał problemów z następnym krokiem. Przykurzyć możesz suchymi pastelami w odpowiednim kolorze, startymi np. na siatce do regipsów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammett Posted September 7, 2015 Author Share Posted September 7, 2015 Potrzebny ci cyrkiel, ołówek, linijka i taśma tamiya, ta szersza, ew. dwa węższe paski z zakładem naklejone na siebie. Oś wycieraczki masz, długość pióra (szerokość śladu) także. Na obrazku widzisz jak to wygląda? Nie będziesz miał problemów z następnym krokiem.Przykurzyć możesz suchymi pastelami w odpowiednim kolorze, startymi np. na siatce do regipsów. Dziekuje za podpowiedź. Jutro wdrazam w życie Twój plan. Nie dysponuje suchymi pastelami, ale w kwestii kurzenia poeksperymentuje z mieszanką pigmentow + ewentualnie washa udajacego kurz na kołach (AK landing gear). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts