Jump to content

opel blitz - przyczepa

kozi84
 Share

Recommended Posts

Cześc

poszukuje zdjęc samochodu wojskowego Opel blitz z przyczepą albo samą przyczepę. Zapodajcie jakies zdjecia jeśli cos macie . Ja znalazłem zdjęcie modelu w skali 1:72 ale niestety przyczepka jest nie czytelna:/

wvk9turj25uddbnk.gif[/url]

Witam!

Z tego co widzę to chyba chodzi Tobie o taką przyczepę:

th_00929_Trailer.jpg

Źródło: H.Beiersdorf, German military trailers and towed equipment, Schiffer Military History, Atglen 1995

Jest to przyczepa 5-tonowa E5 z możliwością załadunku 7,6 t. tyle się dowiedziałem

PS: Fotka jest ze skanu książki więc jakość nie najlepsza, ale zawsze...

ale chyba nie wyjdzie mi ta przyczepa... dorwałem skan innej zrobionej przez kogos innego niestety bedzie smiesznie ona wygladac:(. Mianowicie zbyt duze koła bedą blisko siebie i za krótkoa paka .. sami ocencie czy jest warte to uwagi:/

fseyhn6e4a9rxugr.jpg

0tyr021uoa4n216v.jpg

Moim zdaniem powinieneś próbować. Tych przyczep było naprawdę sporo, dodatkowo standardowe przerabiano więc jeśli Twoja wygląda minimalnie inaczej niż ta ze skana to nie jest to aż taki problem chyba... Co do kół - jeśli zastosujesz te od Blitza to powinno być OK.

Swoją drogą to ten model przyczepy gdzieś już widziałem, na PWM chyba ;)

Kozi...

To jest dział poświęcony (TYLKO...) „Skali 1:1”... Temat został tu przeniesiony, ponieważ zawarłeś w nim pytanie do kolegów z forum:...” poszukuje zdjęc samochodu wojskowego Opel blitz z przyczepą albo samą przyczepę...”.

Jeśli chcesz w późniejszym czasie prowadzić relację z wykonania repliki Opla, załóż również wątek w dziale Modele – pojazdy wojskowe...

Tutaj pozostaw odsyłacz, i sprawa załatwiona...

Pozdrawiam

ma ktos jakis pomysł jak resory wykonać?? bo od modelu mi sie nie zachowały:/

Kiedyś kupiłem model Kenwortha W900, w którym brakowało sporo części, między innymi przednich resorów. Dorobiłem je z pociętej na paski płytki polisterynowej. Mozna też zastosować kartę telefoniczną.