MichalZ Napisano 1 Października 2015 Napisano 1 Października 2015 Witam Mam pytanie, do znawców tematu, Jaki zestaw jest najlepszy to zbudowania Polskiego F-16 w skali 1:32, lub który zestaw wymaga najmniej przeróbek ? Pozdrawiam. Cytuj
Przemysław Szymczyk Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Jako że nikt nic nie pisze, napiszę ja - na zasadzie "nie znam się, ale się wypowiem" ;) Może nie tyle nie znam, co na pewno nie jestem ekspertem, ale jakiś czas temu temat mnie interesował. Zatem: Jak chcesz jednomiejscowego to najlepiej Academy F-16 CG/CJ. Problem że nijak go dostać nie sposób, można ew. ściągać z ebaya ze Stanów za ciężkie pieniądze. Nadaje się chyba jeszcze Tamiyowy Thunderbird, ale też drogi, ciężko dostępny, i zdaje się że w zestawie nie ma uzbrojenia. Jeśli może być dwuosobowy to najłatwiej AFV F 16 D Block 52/52+ - z tym że cena za którą można go nabyć (700-850zł) jest totalnie z kosmosu i moim zdaniem absolutnie nie warto Ja mam w składziku Sufę Academy i zgłębiałem temat czy da się z niej zrobić "Polaka" - da się. W pudełku jest i poprawny wlot, i zasobnik na spadochron. Trzeba dodać jakieś tam antenki, jakieś tam inne usunąć, ale na oko nic wielkiego. Tutaj link do wątku na ten temat na nPwm Cytuj
MichalZ Napisano 3 Października 2015 Autor Napisano 3 Października 2015 A dałbyś numer zestawu academy tej " sufy" ? ;) Cytuj
Przemysław Szymczyk Napisano 3 Października 2015 Napisano 3 Października 2015 Ten: http://www.mojehobby.pl/products/General-Dynamics-F-16I-SUFA.html czasem go można poniżej 400 dostać na allegro Cytuj
MichalZ Napisano 6 Października 2015 Autor Napisano 6 Października 2015 A Czy z tego zestawu da rade zrobić Polskiego F http://www.mojehobby.pl/products/F-16-CJ-block-50.html ,duże są przeróbki?, oczywiście model nie będzie wykonywała osoba która jakoś "szczególnie patrzy na detale " jeśli chodzi o lotnictwo , chodzi o wygląd ogólny, pomniejszymi szczegółami się przejmować nie będe,chyba że to jakieś wielkie różnice które ingerują w wygląd samolotu . Pozdrawiam. Cytuj
wisa Napisano 6 Października 2015 Napisano 6 Października 2015 Największa różnica to wlot powietrza i dysza wylotowa. Nie wiem, czy są jakieś zestawy aby to zmienić. Cytuj
KRL Napisano 6 Października 2015 Napisano 6 Października 2015 Zdecydowanie lepsza do tego będzie SUFA. Cytuj
Przemysław Szymczyk Napisano 6 Października 2015 Napisano 6 Października 2015 Zasadniczo jak na detale autor nie zwracałby uwagi, to można i z tamiji Porównaj na zdjęciach różnicę w wyglądzie wlotu powietrza i dyszy polskich i zwykłego block50. Różnica jest, tyle że podejrzewam że 99,9% przypadkowych widzów i tak nie zauważy że coś jest nie tak. Pytanie ilu znawcom F-16 model będzie pokazywany W sumie to my te wszystkie przeróbki i poprawiania zestawów fabrycznych robimy dla własnej satysfakcji, albo żeby na forum się nie czepiali ;) Bo oglądając jakiś gotowy model -ilu znajdzie się specjalistów od np. konstrukcji czołgu Tiger I z lutego 1942 którzy zwrócą uwagę że autor dodał 3 śruby na napinaczu gąsienicy o których producent modelu zapomniał. O tym zwykle wie tylko autor i ci którym się tym pochwalił;) Cytuj
KRL Napisano 13 Października 2015 Napisano 13 Października 2015 Możesz jeszcze poszukać zestawu Academy F-16CG/CJ 12101 w zasadzie z tego zestawu bez większych problemów zrobisz Polską wersję E'fa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi