p11c Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 (edytowane) Wprawdzie jest to forum modelarzy plastikowych, a to model robiony od podstaw. W dodatku daje relacje z jego budowy na konkurencyjnym forum. Ale stwierdziłem, że skoro już tu jestem i coś tam komentuję to wypadało by przedstawić własne prace. Jeśli uważacie, iż nie spełniam regulaminu lub relacja nie powinna być tu zamieszczona to proszę o jej skasowanie. Buduję sobie takiego warszawskiego drona z 1915 r . 0t taka ciekawostka i zabawa. PS Chyba też wybrałem zły dział. Przepraszam za brak doświadczenia na tym forum. Edytowane 5 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piojab95 Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Dział rzeczywiście nie ten ale myślę że nikt nie będzie miał pretensji o to co nam prezentujesz, bo w końcu modelarstwo redukcyjne nie opiera się tylko na modelach plastikowych ale także na eksperymentowaniu z różnymi materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Dzięki Tu jak widać jest tylko drut, papier i nitka. Acha i zapomniałem dodać . SKALA 1 : 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Dział rzeczywiście nie ten ale myślę że nikt nie będzie miał pretensji o to co nam prezentujesz, bo w końcu modelarstwo redukcyjne nie opiera się tylko na modelach plastikowych ale także na eksperymentowaniu z różnymi materiałami Przy czym na banerze na samej górze forum jest nazwa forum, w niej jest napisane jaki rodzaj modelarstwa się tu "wyczynia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Toż przeprosiłem na wstępie. Jak coś to proszę o zamknięcie Bo nie wiem czy mam dawać dalszy ciąg relacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Takie sobie to powstaje. PS. Ale śmigło, silnik, komora bombowa i komora serwomechanizmu, oraz stateczniki i lotki będą plastikowe. Obiecuje bo miałem pierwotnie inne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Ale bez nerwów! Nie mialem na myśli nic złego. Aczkolwiek proponuję przenieść temat bo tutaj tematy ulegają samousunięciu. Np. tutaj viewforum.php?f=118 lub też do działu samolotowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Ok ale jak mam to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Po prostu załóż nowy temat w odpowiednim dziale, ten sobie tutaj "umrze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Trudno. Albo, Admin uzna, że warto go zostawić i przeniesie gdzieś, albo niech umiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Ooooo Przeniesione Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 5 Października 2015 Autor Share Napisano 5 Października 2015 Oszmacony cały kadłub i pierwsza przymiarka do komory bombowej. Jutro cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Skrzynie na bomby, oraz skrzynie na aparaturę sterującą wraz z serwomechanizmem widać tylko pod światło. Nawet fajnie to wygląda. Automatyczna stabilizacja lotów była tam chyba mechaniczna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Ma ktoś pomysł jak to mogło być katapultowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Nikt nie komentuje i nie pisze więc pewnie to kiepski warsztat, ale jak się zaczęło to trzeba skończyć I od spodu, widok na komorę bombową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Nikt nie komentuje bo nikt pewnie się na tak niszowych konstrukcjach nie zna ;) Mi się warsztat podoba, zawsze to coś nowego i to od podstaw Zdjęcia jedynie mógłbyś trochę większe wrzucać, bo niewiele na nich widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 (edytowane) Acha. Ok postaram się. Tylko jedna uwaga. Te zdjęcia są i tak większe od samego modelu więc siłą rzeczy widać na nich więcej niż w realu Edytowane 6 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Konstrukcja faktycznie niszowa. Projekt powstał w 1915 r w Petersburgu gdzie ewakuowano warszawską fabrykę Lilpop-Rau-Lowewenstein. Projekt został złożony rosyjskiemu Ministerstwu Wojny. Miał to być bezzałogowy samolot bombowo-rozpoznawczy sterowany na falach długich 200-300. Samoloty miały być sterowane za pomocą dwóch radiostacji nadawczych Telefunken lub RTBTT o zasięgu 250 km. Odbiornik w samolocie odbierał na odległość 10-15 km. Samolot miał posiadać serwomechanizm ( przekaźnik ) sterowany radiem. Serwomechanizm miał powodować wychylenia sterów, zrzut bomb czy robienie zdjęć. Samolot miał posiadać też automatyczny mechanizm stateczności poprzecznej. Jak dla mnie to miał być pierwszy na świecie dron i jako taki powinien być przypomniany bo koncepcyjnie wyprzedzał swoją epokę o prawie sto lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 To ciekawe, nie wiedziałem, że to samolot bezzałogowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Owszem. Pisałem na początku że to dron Nie mam jeszcze koncepcji jak zrobić katapultę do niego. Samolot miał być na niej podwieszony na skośnej linie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Rozpórki odlałem z żywicy i obwiązałem nitką w dwóch miejscach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 uskrzydliłem dziada, ale jestem przerażony jak zrobię tych masę poprawek bo wszystko się trzęsie jak galareta. Albo jak ten cieszący się zielony ludek. Największy problem ze stabilnością całego drona, Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 To wczorajsze fotki. Dziś powinienem skończyć całość. To postaram się o lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 W zasadzie ten mój "short run" skończony choć miałem potwornie mało czasu. Jutro postaram się o lepsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Proszę o wszelkie uwagi oraz o krytykę A także zapraszam na Jutro zabieram się za inny modelik. Oczywiście jeśli chcecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi