mateusz19992000 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Witam, na warsztat zabrałem Nissana 350z z tamiyi. Model będzie przerabiany na coś stylu jdm z różnymi dodatkami. Może jeszcze dojdzie dokładka zderzaka przedniego i coś przerobie przy tylnym, ale zobaczę na co pozwolą mi umiejętności No to zaczynamy . Obowiązkowy in-box: A tu postęp prac, póki co walczę z wnętrzem: Kolorystka ma być mniej więcej taka jak na zdjęciach czyli biała karoseria i białe volki. Przy następnych zdjęciach postaram się zmienić tło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 ładnie idzie, ale jak będzie powiązany z zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 ale jak będzie powiązany z zimą? Karoseria i najprawdopodobniej felgi będą pomalowane w kolorze śnieżno białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Witam, a więc wnętrze prawie skończone. Zostało tylko zakryć te dziury na tylnej półce, dać resztę klatki za fotele, i tylko pomalować. Dziś zabrałem się za zawieszenie, które zmieniłem z seryjnego na kolumny macphersona pochodzące z lancera i zrobiłem lekki negatyw. A tu seryjne zawieszenie: A tu zmienione: Czekam na opinie i uwagi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Fajnie, że przerabiasz model Nie podobają mi się pasy na fotelach - zapinki można wyciąć z cienkiego polistyrenu a same pasy zrobić z pomalowanej tasy Tamiya ( strona z klejem ma fajną fakturę po pomalowaniu ) lub też kupić Eduarda - dużo teraz wyprzedaży tych pasów. Druga sprawa to zawieszenie tylne - w obecnej formie nie przetrwało by 10m jazdy, więc jeszcze trochę przeróbek Cię czeka, by to sprawiało dobre wrażenie Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Rzeczywiście, te pasy namalowane na fotelach wyglądają jak pasy namalowane na fotelach. Trochę roboty będzie ale efekt wart poświęcenia temu elementowi uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Witam po dłuższej przerwie wracam do modelu, póki co zrobiłem trochę wnętrza, poszerzyłem felgi ale jeszcze do szpachlowania i poprawek oraz postanowiłem zrobić poszerzenia nadkoli. To teraz kilka fotek: PS. Na ile trzeba włożyć karoserie do dota, żeby żeby zszedł stary lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Jeśli chodzi o pasy to mam do sprzedania materiał, wyglądałoby to lepiej niż te kalki, gdybyś był chętny to zapraszam na PW Mam również dużo nieruszonych pozostałości po zestawie 350Z Nismo Tamiya, może coś by Ci się z niego przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Miał być biały a jest metalik dota aż zejdzie lakier , 1 dzień wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi