Dorotka Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Skoro używasz farb Gravity, to dlaczego nie dasz ich chromu ? Jest 100 razy lepszy od ALC Tylko, że to "nie ten" chrom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 Skoro używasz farb Gravity, to dlaczego nie dasz ich chromu ? Jest 100 razy lepszy od ALC Tylko, że to "nie ten" chrom... Co znaczy "nie ten"? Jak dla mnie to może być i "tam ten" ważne aby działał i problemów nie sprawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Skoro używasz farb Gravity, to dlaczego nie dasz ich chromu ? Jest 100 razy lepszy od ALC Tylko, że to "nie ten" chrom... Co znaczy "nie ten"? Jak dla mnie to może być i "tam ten" ważne aby działał i problemów nie sprawiał. Chrom, chromowi nie równy, ale jak może być "ten", czy "tam ten" to sprawa staje się bezprzedmiotowa... Ten od Gravity jest zwyczajnie ciemniejszy i lanie go w na każdy model - bo jest tam chrom - jest nieco "bez sensu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 Chrom, chromowi nie równy, ale jak może być "ten", czy "tam ten" to sprawa staje się bezprzedmiotowa... Ten od Gravity jest zwyczajnie ciemniejszy i lanie go w na każdy model - bo jest tam chrom - jest nieco "bez sensu"... No dobra, tą wytłumaczenie do mnie przemawia. Aczkolwiek nie wiedziałem ze Gravity jest ciemniejszy od Alclad. Czy polecasz jakiś zamiennik podobny do Alclad jeżeli chodzi o odcień? Bo co jak co, ale Alclad wizualnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Chrom, chromowi nie równy, ale jak może być "ten", czy "tam ten" to sprawa staje się bezprzedmiotowa... Ten od Gravity jest zwyczajnie ciemniejszy i lanie go w na każdy model - bo jest tam chrom - jest nieco "bez sensu"... No dobra, tą wytłumaczenie do mnie przemawia. Aczkolwiek nie wiedziałem ze Gravity jest ciemniejszy od Alclad. Czy polecasz jakiś zamiennik podobny do Alclad jeżeli chodzi o odcień? Bo co jak co, ale Alclad wizualnie jest ok. Nie polecę, bo niczego bardziej odpowiedniego niż Alclad nie znam. Chyba, że poczekasz do końca roku, wtedy Gravity ma wypuścić nowy (jaśniejszy) "nie McLarenowy" chrom... To co radził Jacek, czyli ewentualne zabezpieczenie powłoki lakierem wydaje się optymalnym rozwiązaniem... Innym jest nie dotykanie pomalowanej powierzchni... Nomen omen ten od Gravity też potrafi "zejść" jak dobrze wyschnie i się przy nim coś grzebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Ja zabezpieczam alclada sidoluxem. Mam ten model i dziwię się, że zdecydowałeś się zmieniać chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 Mam ten model i dziwię się, że zdecydowałeś się zmieniać chrom. to znaczy że firmowy jest całkiem dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Tak, nie wygląda na taki gruby jak inne, przejrzyj zdjęcia złożonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 28 Maja 2016 Autor Share Napisano 28 Maja 2016 Ja zabezpieczam alclada sidoluxem. Mam ten model i dziwię się, że zdecydowałeś się zmieniać chrom. Tutaj miałem dylemat, czy usuwać czy nie. Jednak stwierdziłem ze w sumie nigdy nie pracowałem z chromem to się czegoś może nauczę. I jak widać nauka jest, no może nie wyszło to super, ale nauczyłem się jednego w modelarstwie cierpliwość to podstawa. (PS. czasami o tym zapominam i wychodzą babole). to znaczy że firmowy jest całkiem dobry? Tak jak napisał jakub476, firmowy jest (był) całkiem dobry, myślę ze można śmiało firmowy wykorzystać do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Ja zamiast alclada uzywam tego https://www.air-craft.net/acatalog/Mr-Color-Super-Metallic-Super-Chrome-SM01.html#SID=3169, ma w sobie utardzacz, po 20 minutach mozna tykac ile sie chce. Polysk tez niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 Ja zamiast alclada uzywam tego https://www.air-craft.net/acatalog/Mr-Color-Super-Metallic-Super-Chrome-SM01.html#SID=3169, ma w sobie utardzacz, po 20 minutach mozna tykac ile sie chce. Polysk tez niczego sobie. Dzięki wielkie za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Polecam do chromowania proszek C1 model metalizer. Swoje achy i ochy nt przedstawiłem w dziale "Jak to zrobić". Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 co tu taka cisza zapanowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 dalej tu cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 dalej tu cisza? Niestety, ale obowiązki pracowe pochłaniają mój czas w 100%. Proszę o wyrozumiałość ;), możliwe że w czasie urlopu coś nadgonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Baaardzo powoli model powstaje. Poniżej kilka zdjęć, pokazujący postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankes Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Galeria ukończonego modelu znajduję się tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=73&t=57411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi