perdidos Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Witam serdecznie! Modeli oceniać nie będę, bo nie znam sie na tym. Lecz muszę stwierdzić, że zdjęcia są naprawdę najwyższej klasy. Czy sam je robiłeś? Używasz namiotu bezcieniowego? Światło naturalne czy sztuczne? ...tak, bardzo fachowe operowanie światło-cieniem, delikatne kontrasty, nadają modelowi realizmu, aczkolwiek na nie których zdjęciach miałem kłopoty z jednoznacznym określeniem, kierunku padania światła głównego- ale to też świadczy o fachowości autora fotografii. I te tło, pierwszy raz spotkałem sie z takim rozwiązaniem, pomysł godny propagowania. Za to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 3 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2007 Ja.. no cóż... Szczerze powiem, że nie wiem co mam powiedzieć Pierwsze zdjęcia w tym poście były robione przy użyciu statywu (Arkab i U552). Oświetlenie sztuczne - dwie lampy biurkowe po prostu. Cała reszta była pstrykana na ustawieniach manualnych i "z ręki". Ważne żeby ustawić w opcjach aparatu jakie światło będzie używane do fotografowania. Ja ustawiam żarówkowe. Reszta zabawy to operowanie ustawieniem przysłony. Tło to niebieski karton po prostu. Już tylu ludzi mnie za takie zdjęcia krytykowało, że Twoja opinia mnie po prostu zaskoczyła No i z resztą ja ich za fachowe nie uważam i jeszcze mi daleko do tego. W każdym razie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Fachowość nie polega na użyciu profesjonalnego sprzętu, i wyrafinowanych technik. Albowiem nie potrzebujemy pierścieniowej lampy błyskowej za 1200zl, lub namioty bezcieniowego, by dobrze oświetlić model. Jak stwierdził Sam Witold Dederko, niekiedy najprostszym sposobem, możemy osiągnąć najlepszy rezultat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 nie znam się na kajakach... ale to jest piękne.... a zdjęcia są aż za dobre. Przy takim powiększeniu widać kazdy pyłek pigmentu (nie nazwę tego grudką) więc ogladam te fotki bez klikania na oryginalny rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi