Constructor Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Kiedyś trafiłem w sklepie internetowym na "płyn imitujący wodę", niestety nie pamiętam jaki to sklep, szukałem na forum i tez nie znalazłem info o tym... Jeśli ktoś orientuje sie w jakim to sklepie mogło być to proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 OK. Już znalazłem, okazało się, ze trzeba wpisać "spokojna woda", a nie pły, gel, substancja, imitujący, imitacja, woda, wodę itd. http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=6&przedm=875631&grp=&f_pkt=&filtr_dost= Super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Nadziałem się kiedyś na coś takiego w sklepie z zabawkami na dziale kolejki elektryczne. Może spróbuj pójść tym tropem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Firma Vallejlo (chyba tak sie pisze) produkuje całą "serię" substancjii imitujących wode m.i.n. to: http://www.modelcentrum.pl/go/_category/?idc=300_55 Zamiast "still watera" może służyć też szkło wodne: http://voke.pl/images/oferta/szklo-wodne.jpg http://allegro.pl/item272145295_szklo_wodne_sodowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 To szkło wodne może być dobre Ciekawe to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Testowałem szkło wodne parę lat temu efekt mizerny - mogłem coś skiepścić już teraz nie pamiętam. http://www.makieta.pl/krajobraz.htm ctrl+f "imitacja wody" To jest chyba to czego szukałeś. PS. google "imitacja wody" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 To szkło wodne może być dobre Ciekawe to Szkło wodne generalnie oddaje bardzo dobrze wodę, pod warunkiem, że jest to woda stojąca, spokojna. Nie można zrobić za jego pomocą wody morskiej, gdyż niemożliwe jest wykonanie fal. Szkło wodne (lub woda szklana, tak też się NATO mówi) jest samopoziomujące, w związku z tym nawet, jeśli uda nam się zrobić falę, to po jakimś czasie fala zniknie i powierzchnia wody będzie znów idealnie gładka.Szkło wodne zastosowałem do mojej sceny rozbitej Iskry. Tutaj jest relacja z budowy z wykorzystaniem szkła wodnego, jednakże o ile dobrze pamiętam, nie ma tam nawet słowa, z czego jest zrobiona woda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 Kermit No właśnie o stojącą wodę mi chodzi, bo generalnie będzie to niewielkie jeziorko, z zatopionym czołgiem,a dokładnie fosa. Inspiracją jest pewna opowieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Gładka tafla wody ujdzie przy skali 1:72 , ale jeśli coś większego dobrze by było jakoś zmarszczyć powierzchnię. Nie mówię tu o falach. Mimo, że w naturze zdarza się widzieć idealnie gładką taflę wody - to na dioramie wygląda to jakoś sztucznie i nieudolnie. Wszystko zależy też od scenerii. Jeśli dookoła trwa walka, jakieś wybuch to ziemia drży i woda się burzy. Prz spokojnej scenerii wystarczy posadzić na wodzie kaczuszkę, dodać dwie falki i gotowe. ps. W fosach polecam trzcinę i pałki wodne przy brzegu. Robota prosta a efekt fajniuśki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 30 Listopada 2007 Autor Share Napisano 30 Listopada 2007 Nie, nie, to ma być czołg zalany juz po walce, lekko zarośnięty, rdzewiejący, scena bardziej współczesna = stary powojenny czołg + dzisiejszy klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Widziałem kiedyś fotkę czegoś w takim klimacie : Sherman do połowy w wodzie, Pacyfik, plaża, palemki, jakaś lola na ręczniku i koleś w bermudach skaczący z wieży do wody. Skala 32 ? całość wyglądała zajeb...Szrot umiejętnie zardzewiały (słona woda) mokre ślady wdrapywania się na wieżyczkę, narośla na pancerzu (efekt przypływów i odpływów). Fajnie by było coś takiego uczynić tyle, że do tego to już trzeba falki... a one upierdliwe w wykonaniu są. Na moim etapie rozwoju, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 3 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2007 Widziałem kiedyś fotkę czegoś w takim klimacie : Sherman do połowy w wodzie, Pacyfik, plaża, palemki, jakaś lola na ręczniku i koleś w bermudach skaczący z wieży do wody. Skala 32 ? całość wyglądała zajeb...Szrot umiejętnie zardzewiały (słona woda) mokre ślady wdrapywania się na wieżyczkę, narośla na pancerzu (efekt przypływów i odpływów). Fajnie by było coś takiego uczynić tyle, że do tego to już trzeba falki... a one upierdliwe w wykonaniu są. Na moim etapie rozwoju, oczywiście. No nawet jakbym chciał to już teraz i tak nie mogę tego oglądać. Mój to skala 48 i raczej w spokojnym jeziorku go zatapiam i bez postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi