marcinfire Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 Witam! To znowu ja i znowu temat poczciwego Miga... Tym razem rozchodzi się o jedyną jaka wystąpiła wersję MiG'a-21 F-13 w kamuflażu. Jestem w posiadaniu zdjęć tego samolotu, nawet całkiem mocno jak na ten egzemplarz udokumentowanego fotograficznie, ale... Poszukuję kilku zdjęć tego egzemplarza, ale z czasów gdy jego kamuflaż bardziej przypominał... kamuflaż Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Hej, Jeśli chcesz, to mogę wrzucić skan z Aeroplanu, gdzie był schemat malowania tego MiGa z podanymi kolorami w FS i jedno zdjęcie i jeszcze jedno zdjęcie z LAI z 10 lub 11/91. Z tym, że to dopiero w poniedziałek-brak skanera w domu. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Z przyjemnością skorzystam!!! Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 No nie mów, że planujesz popełnić profanację i zrobić polskiego miga w ciapki. Mig 21 w kolorze innym niż blaszany, wygląda zupełnie niemigowato ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Bardzo fajny temat, też mam go w planach i wcale nie uważam tego za profanację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 3 Grudnia 2007 Share Napisano 3 Grudnia 2007 Sorry, ale skan będzie dopiero jutro - zapomniałem pendrive'a z pracy :( A swoją drogą, też mam w planie tego miga Pozdrawiam, Adam Edytujemy posty. Obiecana fotka i schemat malowania: i link do schematu: http://images23.fotosik.pl/120/e40f9abc3c052a06.jpg Przepraszam za "powycieraną" jakość gazety, ale trochę wycierpiała przez 12 lat. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 No nie mów, że planujesz popełnić profanację i zrobić polskiego miga w ciapki. Mig 21 w kolorze innym niż blaszany, wygląda zupełnie niemigowato ;) Ano zamierzam popełnić taki model, tylko gdzie tu profanacja?? Mig-21 bardzo ładnie prezentuje się w każdym kamo, barwie itd. np. UM tygrysi w kilku wariantach jest śliczny, Łaskie 21 są równie ciekawe!! Grzes dzięks za słowo wsparcia, nie będę sam w swojej krucjacie hehehehe, a tak z powagą, to przyszedł mi pomysł wykonania tego Miga, zobaczymy co będzie, na razie dłubię fotel do PF'a w 1/48. ADAM!!! duży browar dla Ciebie, wielkie dzięki za schemacik i fotkę, w wielu miejscach poruszyłem ten temat i serio... raczej nie za wiele odpowiedzi, ADAM ratujesz sytuację, jeszcze raz dzięki!!!! pzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 OK. Ja też coś pokaże. Zdjecia robione przez mojego koleżkę z Wa-wy w czasach gdy nasz łaciaty samolocik stał jeszcze n Wacie Zdjecia robione z daleka, ale łaciatego nie ma zbyt wiele w necie, więc myśle że warto zamieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Daleko... oj daleko... ale ślad zawsze jest!!! dzięki!! pozdro Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Skany z zeszytu " 80 LAT POLSKICH SIL POWIETRZNYCH " wydanego przez Intech. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 czy jest to ten zeszyt z kalkomaniami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Tak. Ja już swojego F-13 z wykorzystaniem tych kalek zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi