Jakub W. Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 (edytowane) Jako że niedawno doszedł do mnie aparat cyfrowy, nie mogłem się oprzeć pokusie by zrobić zdjęcia moim nowym figurkom. Są to niemieccy spadochroniarze walczący na froncie włoskim w 1944. Wylądują na dioramce obok Hetzera. Muszę jednak trochę bardziej zabrazowić karabiny i dodać im paski. To na tyle miłego oglądania (no zdjęcia mogły by być jeszcze trochę lepszej jakości) : Edytowane 1 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Listopada 2007 Share Napisano 30 Listopada 2007 W pewnej odległości robią naprawdę dobre wrażenie. Podobają mi się. Pierwsze zdjęcia są dobre. Ale na następnych, bliskich, widać elementarne niedoróbki - szczególnie rażą niezeszlifowane linie po formach. Ale ogólnie figurki pomalowane dość klawo. A powiesz jaki to aparacik zakupiłeś? Bo fotki niezgorsze wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Czekaj to ja może dam lepsze zdjęcia (w tych ostatnich nie potrzebnie dałem odplamianie), a aparat to bodajże SONY DSC- W30 ale nie ja go kupiłem tylko pożyczyłem , i aż taki nowy nie jest (chyba z 3 lata ma) Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Na front włoski ich mundurki krojem średnio pasują- ja bym obstawiał raczej Kretę lub coś wcześniej. Jeśli Dragon tak opisuje ten zestaw, to sam sobie gola strzelił Figurki ładne, ja bym jednak trochę więcej poszpachlował połączenia rąk z korpusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 13 Grudnia 2007 Share Napisano 13 Grudnia 2007 Jakub a ja mam pytanko bo jeszcze nie wszystko tutaj wiem , a wiem raczej bardzo mało to pytam , czym malowane ? Aero ? Pedzle ? Słyszałem , że ludzie szczegóły robią igłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 13 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2007 Figurka w 100%: malowana pędzlem , wash pędzlem , suchy pędzel... Igły nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROKLIN Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 mógłbyś jeszcze do tego makiete zrobić. Wtedy by to było fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2008 mógłbyś jeszcze do tego makiete zrobić. Wtedy by to było fajne Wylądują na dioramce obok Hetzera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Obok Hetzera we Włoszech??? Masz jakieś zdjęcia potwierdzające, to że Hetzery brały udział w kampanii włoskiej?!?! Chyba, że nie we Włoszech ale wskazuje na to, Twoj opis figurek?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Obok Hetzera we Włoszech??? Masz jakieś zdjęcia potwierdzające, to że Hetzery brały udział w kampanii włoskiej?!?! Wiesz co, prawdę mówiąc nie sprawdzałem czy hetzery brały udział w walkach we włoszech Tą dioramę planowałem już dość bardzo dawno temu, w okresie kiedy nie przywiązywałem dużej wagi czy dany pojazd brał udział w tej czy innej okolicy. Teraz jestem nieco dokładniejszy chociaż nadal zdażają mi się byki (np. z twym Marderem ). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 No więc powiem Ci, że Hetzer to na pewno nie Włochy. Figurki skleiłeś i omalowałeś super (pełny szacunek) ale użycie ich wraz z Hetzerem zepsuje generalny wygląd. Hetzera zrob z Arden, tam wśrod śniegu w kamuflażu typu ambush, pojazdy te wyglądały najfajniej. Kagero wypuściło niedawno super książkę o Hetzerach - kupiłem ją bo aktualnie zabieram się za swojego Hetzera firmy Eduard (early) robię go z całym wnętrzem i przedziałem silnikowym. zachęcam rownież do kupna tej książeczki - niedroga i ciekawa, fajne foty. Mam pytanko, jakiej firmy jest twoj Hetzer??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Co do mojego Hetzera, tu masz wszystko ładnie opisane: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=3428 Co do tej książeczki to może się skuszę . Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi