jakub476 Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Tak pod wpływem galerii poniżej, i faktu że ostatnio poprawiłem zdjęcia postanowiłem, że wrzucę. Skala: 1:24 Producent: Fujimi Data ukończenia: 06-02-2014 Modyfikacje: - Tamiya X6 - Nowe felgi Bilbo Racing (Aoshima) - Nowe opony (Aoshima) - Japońskie rejestracje (Grześ, Top Studio) - Obniżone zawieszenie - Przednia dokładka (Handmade, MSM Creation) - Końcówka wydechu (Sakatsu) - Hamulce (Aoshima) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamman Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 wyszło rewelacyjnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aromatez Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Na medal ! A napisalbys kolego jak zrobiles eksploatacje podwozia ? Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppercat Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Właściwie powinienem napisać, że model fajny i tyle Jest jednak kilka rzeczy, nad którymi chyba powinieneś pomyśleć. Rzuciły mi się w oczy takie szczegóły: - brak podziału między kastą i nakładkami poszerzającymi (tam są śruby, więc to osobne elementy), - chromy troszkę się różnią od naturalnych (jak dla mnie jest ich za dużo, ale to kwestia gustu), - główne linie podziału ciut za ciemne, - czy na X6 kładłeś jakiś clear ? - ktoś zajumał logo z grill'a Porównałem sobie Twoje dzieło z oryginałem: Japońce specjalnego wyczucia design'u nigdy nie mieli, ale to autko ma pazur Wszystko co napisałem, to moje subiektywne uwagi i wcale nie musisz sie nimi przejmować. Jeżeli Tobie model się podoba właśnie taki - to o to chodzi i niech tak zostanie P.S. Nie kupuj końcówek wydechu np. Sakatsu. W sklepach elektronicznych są różne końcówki do zagniatania na kablach. Różne średnice i długości, po 5-10 gr za sztukę . Z nich zrobisz podobne wydechy (a może nawet lepsze). W dobrych pasmanteriach można dostać rurki do wyrobu biżuterii. Pięknie chromowane. Różne średnice, długości i kształty. Też dobre, ale ciut droższe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Na medal ! A napisalbys kolego jak zrobiles eksploatacje podwozia ? Metoda suchego pędzla i "okurzone" czarnym z aerografu. - brak podziału między kastą i nakładkami poszerzającymi (tam są śruby, więc to osobne elementy), Tak... To chyba jedyna rzecz która dziś mnie razi... Chociaż na niektórych zdjęciach oryginału wyglądają też dość jednolicie. - chromy troszkę się różnią od naturalnych (jak dla mnie jest ich za dużo, ale to kwestia gustu), Masz na myśli te wokół lamp z przodu i z tyłu i lusterka? Na zdjęciu, które wstawiłeś są ciemne, ale chyba nawet częściej były takie: - czy na X6 kładłeś jakiś clear ? Tak, tutaj chyba Troton, możliwe że Motip. Nie kupuj końcówek wydechu np. Sakatsu. W sklepach elektronicznych są różne końcówki do zagniatania na kablach. Różne średnice i długości, po 5-10 gr za sztukę . Z nich zrobisz podobne wydechy (a może nawet lepsze). W dobrych pasmanteriach można dostać rurki do wyrobu biżuterii. Pięknie chromowane. Różne średnice, długości i kształty. Też dobre, ale ciut droższe. Raz kupiłem, pewnie wyszły z 3zł na wyprzedaży za czasów Jenów po 1,90. ;) Dzięki za wyczerpującą opinie! Takie właśnie się przydają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniekx6 Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 a mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coppercat Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Mnie też Ale swoje powiedziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts