jakub476 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Tak pod wpływem galerii poniżej, i faktu że ostatnio poprawiłem zdjęcia postanowiłem, że wrzucę. Skala: 1:24 Producent: Fujimi Data ukończenia: 06-02-2014 Modyfikacje: - Tamiya X6 - Nowe felgi Bilbo Racing (Aoshima) - Nowe opony (Aoshima) - Japońskie rejestracje (Grześ, Top Studio) - Obniżone zawieszenie - Przednia dokładka (Handmade, MSM Creation) - Końcówka wydechu (Sakatsu) - Hamulce (Aoshima) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 wyszło rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aromatez Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Na medal ! A napisalbys kolego jak zrobiles eksploatacje podwozia ? Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Właściwie powinienem napisać, że model fajny i tyle Jest jednak kilka rzeczy, nad którymi chyba powinieneś pomyśleć. Rzuciły mi się w oczy takie szczegóły: - brak podziału między kastą i nakładkami poszerzającymi (tam są śruby, więc to osobne elementy), - chromy troszkę się różnią od naturalnych (jak dla mnie jest ich za dużo, ale to kwestia gustu), - główne linie podziału ciut za ciemne, - czy na X6 kładłeś jakiś clear ? - ktoś zajumał logo z grill'a Porównałem sobie Twoje dzieło z oryginałem: Japońce specjalnego wyczucia design'u nigdy nie mieli, ale to autko ma pazur Wszystko co napisałem, to moje subiektywne uwagi i wcale nie musisz sie nimi przejmować. Jeżeli Tobie model się podoba właśnie taki - to o to chodzi i niech tak zostanie P.S. Nie kupuj końcówek wydechu np. Sakatsu. W sklepach elektronicznych są różne końcówki do zagniatania na kablach. Różne średnice i długości, po 5-10 gr za sztukę . Z nich zrobisz podobne wydechy (a może nawet lepsze). W dobrych pasmanteriach można dostać rurki do wyrobu biżuterii. Pięknie chromowane. Różne średnice, długości i kształty. Też dobre, ale ciut droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Na medal ! A napisalbys kolego jak zrobiles eksploatacje podwozia ? Metoda suchego pędzla i "okurzone" czarnym z aerografu. - brak podziału między kastą i nakładkami poszerzającymi (tam są śruby, więc to osobne elementy), Tak... To chyba jedyna rzecz która dziś mnie razi... Chociaż na niektórych zdjęciach oryginału wyglądają też dość jednolicie. - chromy troszkę się różnią od naturalnych (jak dla mnie jest ich za dużo, ale to kwestia gustu), Masz na myśli te wokół lamp z przodu i z tyłu i lusterka? Na zdjęciu, które wstawiłeś są ciemne, ale chyba nawet częściej były takie: - czy na X6 kładłeś jakiś clear ? Tak, tutaj chyba Troton, możliwe że Motip. Nie kupuj końcówek wydechu np. Sakatsu. W sklepach elektronicznych są różne końcówki do zagniatania na kablach. Różne średnice i długości, po 5-10 gr za sztukę . Z nich zrobisz podobne wydechy (a może nawet lepsze). W dobrych pasmanteriach można dostać rurki do wyrobu biżuterii. Pięknie chromowane. Różne średnice, długości i kształty. Też dobre, ale ciut droższe. Raz kupiłem, pewnie wyszły z 3zł na wyprzedaży za czasów Jenów po 1,90. ;) Dzięki za wyczerpującą opinie! Takie właśnie się przydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekx6 Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 a mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Mnie też Ale swoje powiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi